2018 yılında yaşanan döviz kuru dalgalanmalarının etkisi 2019 yılında ithalat ve ihracat işlemlerinin hacimlerinde hissedildi. İhracat işlemlerinde kaydedilen artış karayolu taşımalarında Türkiye’den Avrupa’ya olan trafikte navlun fiyatlarının normalin üzerinde yükselmesine; ithalatın yavaşlaması da yük bulamayan araçların sefer maliyetlerinin yükselmesine yol açtı. Türkiye’nin oldukça ithalata dayalı bir ülke olması ve ihracat üretiminde kullanılan hammaddenin ithal edilmesi denge sağladı.
Lojistik sektöründe hizmet veren firmaları oldukça etkileyen bu dengesizlik aynı zamanda ithalat süreçlerinin değişmesine yol açtı. Eskiden daha büyük hacimlerde yük getirip hızlıca ithalat işlemlerini bitiren ve stok oranlarını yüksek tutan firmalar artık daha küçük parçalar halinde yük getirerek stoklarını verimli kullanıyor ve finansal maliyetleri mümkün oldukça düşürmek için planlama yapıyorlar. Eskiden sadece otomobil sanayi için geçerli olan “Just in Time” teslimat formatı artık her sektör için tercih edilmeye başlandı. Antrepolar ithalat gümrük işlem süreçlerinin tamamlanmasından daha çok finansal araç olarak kullanılıyor.
2020 senesine girerken; lojistik ve uluslararası ticarette verimliliğin planlama ve transit süreleri ile sağlandığını gözlemliyoruz. Yerli üreticilerin korunmasına yönelik alınan vergisel önlemlerin yükünün son kullanıcı üzerinde kalmamasına dikkat etmek gerekiyor.
Dijitalizasyonu iyi yöneten, hızlı adaptasyon sağlayan ve bu yolla müşterilerin iş akışlarını kolaylaştırarak katma değer yaratan firmalar, kazanan tarafta yer alacak. Solmaz olarak bu konudaki çalışmalarımıza 2019 yılında ağırlık verdik. Yapay zeka teknolojisini kullandığımız Solmaz Genius; başta e-ticaret olmak üzere tüm dış ticaret operasyonları için önem taşıyan GTİP tespitinin doğru ve hızlı yapılması hedefine uygun olarak geliştirildi.
E-ticaret küresel ekonomi içinde daha büyük bir paya ulaşırken Türkiye’de de hızla gelişiyor. Biz de hizmet sağlayıcı olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik e-ticareti ayrı bir iş birimi olarak görüyor ve yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Depo ve dağıtım süreçlerinde 2019 yılında e-ticaret operasyonlarımızda, yük adedi bazında yüzde 78 oranında bir artış yakaladık. Bu büyümenin 2020’de devam etmesini bekliyoruz.
Geçtiğimiz dönemde Gebze Lojistik Merkezimizde tamamlamış olduğumuz özellikli yanıcı ürünlere ilişkin fiziki yatırımımızdan sonra, 2019’da depolama konusunda iş süreçlerimizde kalite, güvenlik, sürdürülebilirlik, çevre ve kurumsal sosyal sorumluluk kriterlerini içeren SQAS değerlendirmesinde başarılı bir performans gösterdik. 2020 yılında da yanıcı ürünlere yönelik olarak yurtiçi dağıtım ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz.
Bundan sonraki süreçte, küresel olarak benimsenen sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadelenin daha da önem kazanacağını düşünüyoruz. Bu konuda yeni vergilerin de uygulamaya konmasını bekliyoruz. İş yapış şekilleri ve dolayısıyla lojistik sektörü bundan sonra geleceğe yönelik daha akıllı adımlarla şekillenecek. Teknolojik olarak da birçok değişikliği yaşadığımız bu dönemde verimlilik, hız, doğruluk, çevreye ve insana saygılı kurumlar öne çıkacak. Küresel ve yerel ticaret içinde, sürdürülebilir değerler doğrultusunda performans kriterlerinde karbon salınımı gibi unsurlar daha da önem kazanacak.
Solmaz olarak kurumsal ve müşteri odaklı yapımızla, mevcut küresel ve yerel gelişmeler çerçevesinde 2019 yılında lojistik sektörü olarak karşılaşmış olduğumuz zorluklara rağmen 2019 bütçe hedeflerimizi yüzde 94 oranında tutturduk ve müşterimizin operasyonel ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz.
Küresel bazda tüm korumacılık önlemlerine rağmen, ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarla birlikte küresel ticaretin gelişmesi, küresel oyuncuların dünyanın her yerine yayılması ve özellikle de dijitalleşmenin sağladığını avantajlardan yararlanılması sayesinde lojistik sektöründe 2020 yılında olumlu gelişmeler olmasını öngörüyoruz.