Gökhan Altun Alternatif yakıtlı araçlar dizel araçlar ile kıyaslandığında yüzde 15 ile yüzde 90 oranında daha az karbon ayak izi salımı yapıyor. Çevreci yakıtlar olarak bilinmeleri bu sebeptendir. AB’nin bu hedeflerine alternatif yakıtlı teknolojiler olmadan ulaşması çok uzak ihtimal olarak görülmektedir” dedi ve ekledi, “Bu araçların hem yaygınlaşması hem de farklı sektörlerde ve uygulamalarda kullanılması bu hedefli gerçekleştirmekte elzemdir” dedi.
Müşterilerine sundukları alternatif yakıtlı araçlar hakkında bilgi veren Altun, şunları söyledi: “LNG ve CNG olarak müşterilemize hem çekici hem de kamyon modellerimizi sunabilmekteyiz. Bir başka deyişle; 4x2 çekici, 4x2 kamyon, 6x2 kamyon ve 6x2*4 kamyon modellerimizi sunabiliyoruz.
P, G, R ve L kabinlerimiz ile beraber 9 litre motor olarak 280 bg ve 340 bg, 13 litre motorlarımızda ise 410 bg seçeneklerimiz bulunmaktadır. CNG yakıtlı ürünlerimizde 500 km seviyesinde olan menzil, LNG ürünlerimizde 1.000 km’yi aşmaktadır.”


Gökhan Altun, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sebeple, CNG yakıtlı araçlar daha çok sehir içi uygulamalarında, kısa ve orta menzilli taşımacılık hizmetlerinde kullanılmaktadır. Çevreci kimliklerinin yanında sessiz çalışma prensibi sayesinde bu araçlar şehirlerde tercih sebebi olmasına olanak sağlamaktadır.
LNG yakıtlı araçlarda artan menzille beraber uzun yol ve uluslararası taşımacılık alanında ön plana çıkıyor.
Tabiki Scania araçlarının en büyük özelliği olan düşük devir yüksek tork, alternatif yakıtlı ürün modellerimiz için de geçerlidir. Bunun sayesinde, bu alanda da önemli bir yakıt tasarrufu sağlamamıza ve müşterilerimizin toplam işletme maliyetlerinin düşmesine katkı sağlamaktayız.”
Scania’nın, alternatif yakıtlı araçlar konusunda çok ciddi yatırımlar yaptığına değinen Altun, LNG ve CNG’nin yanında Biyometan, Biyodizel, HVO ve Etanol gibi alternatif yakıtlı ürünlerinin olduğu bilgisini verdi. “Belirttiğimiz gibi bu alternatif yakıtlı araçlar sayesinde karbon ayak izi olarak yüzde 15-90 oranında düşüş sağlıyor. Çevreci özelliklerinin yanında sessiz çalışma prensibi de özellikle sehir içinde çalışan araçların daha da cazip hale gelmesine olanak sunuyor” diyen Altun, 2016 yılında Türkiye’de ilk CNG yakıtlı aracı satan marka olarak bu alanda en geniş ürün gamına sahip olduklarının altını çizdi. Alternatif yakıtlı araç ürün gamlarının tanıtılması, referans müşterilerin artırılması ve farklı uygulamalarda kullanılmasının en önemli hedefleri arasında olduğunu belirten Altun,  Türkiye’de bu alanda en yenilikçi ve lider konumda olmayı hedeflediklerini söyledi.
Gökhan Altun, Türkiye’de alternatifli yakıtların ağır vasıtalarda gelişimi için öneri ve beklentilerini öyle açıkladı: “Çevresel etkiler düşünüldüğünde ağır ticari araçlar sektöründe alternatif yakıtlı araçların yaygınlaşması elzemdir.  Burada; araç üreticilerine, gaz üreticisi/dağıtıcısı firmalarına ve yasal mevzuat adına ilgili devlet kurumlarına önemli görevler düşmektedir. Bu işin en sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi adına bu zincir halkasının bribirini tamamlaması önemlidir.
Araç üreticisi; her alanda faaliyet gösterebilecek araç çeşitliliğini sağlamalı, gaz üretisici/dağıtıcısı doğru yerlerde istasyon yatırımını yapmalı ve ilgili devlet kurumları da bu araçların cazibesini artırmak adına belli teşvikler uygulamalıdır. Alternatif yakıtlı araç almak isteyen firmalara sağlanacak olan finansman, amortisman ve ÖTV teşviği bunların en başında düşünülmesi gerekenlerdir.”