Birçok Avrupa ülkesinde kendi şirketi bulunan Omsan Lojistik, farklı ülke ve bölgelere de yatırım yapmak için yeni fırsatları kolluyor. Firma en son geçtiğimiz yıl, Kuzey Afrika’nın artan ticaret hacmi nedeniyle Fas’ta “Omsan Maroc” isimli şirketini kurdu. Omsan, yeni kurduğu bu şirket ile Afrika, Türkiye ve Avrupa arasında gerçekleşen ticari faaliyetlere yönelik yenilikçi lojistik hizmetler sağlamayı hedefliyor.

Bugün ağırlıklı Avrupa olmak üzere 40’tan fazla ülkeye entegre lojistik hizmetler sunan ve küresel bir lojistik şirket olma vizyonuyla hareket eden Omsan’ın gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda varlık göstermeye yönelik çalışmaları ise hızla devam ediyor. Omsan lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, özellikle Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa, Uzak Doğu ve Yakın Doğu Asya ile Kuzey Amerika’da çeşitli ülkelere yönelik iş fırsatları yakından takip ettiklerini söylüyor.

“Omsan, yurtdışında ağırlıklı olarak 40’tan fazla ülkeye gerçekleştirmekte olduğu karayolu taşımacılığının yanı sıra, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığı alanında da lojistik hizmetler sunuyor” diyen Küçükertan, Omsan olarak uluslararası demiryolu taşımacılığı kapsamında 2002 yılından bu yana Türkiye – Avrupa arasında demiryolu ağırlıklı intermodal taşımacılık hizmeti sunduklarını belirtiyor. 340 swap body ve 205 vagon ile bu operasyonları gerçekleştiren Omsan, yıllık 16 bin swap body taşıma kapasitesine sahip.

Demiryolu taşımacılığında güçlü bir yapıya sahip olan Omsan, demiryolu taşımacılığını kapsamında bir Avusturya firması olan Ökombi ile anlaşarak, Macaristan (Szeged) - Avusturya (Wels) hattında karayolu yerine demiryolu taşımacılığını tercih etti. Ökombi, Ocak 2009 ile Aralık 2012 tarihleri arasındaki taşımalarda demiryolu hattını kullanarak çevreye yaklaşık 2 bin ton karbondioksit salımını engellemiş olması sebebiyle Omsan’a takdir belgesi verdi.

Osman Küçükertan, Romanya’da Piteşti ile Köstence limanları arasında gerçekleştirdikleri otomobil taşımalarında kullanılmak üzere oto taşıma vagonlarını devreye aldıklarını, bu sayede yeni otomobil vagonları ile yıllık 30 bin adet aracın demiryoluyla taşınmasını hedeflediklerinin de altını çiziyor.


Omsan; uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 1200 karayolu nakliye filosu, 340 swapbody ve 205 vagondan oluşan intermodal taşıma filosu, 2 helikopteri, 30 bin DWT büyüklüğünde kuru yük gemisi, 4 bin 510 DWT büyüklüğünde pnömatik tahliye sistemine haiz çimento gemisi, 1100 onaylı tedarikçisi, yurtiçi ve yurtdışında toplam 900 bin metrekarelik kapalı ve açık alandan oluşan lojistik merkezleri ile başta otomotiv, demir çelik, çimento-inşaat, akaryakıt, tekstil, perakende, gıda ve iletişim sektörleri olmak üzere her türlü yük tipine uygun esnek, entegre lojistik hizmetler sunuyor.