Hareket Proje Taşımacılığı İnsan Kaynaklar Müdürü Ahmet Anıl Pala, 2018 yılında sektördeki gelişme ve genişlemeye ayak uydurmak ve doğru orantılı olarak sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışan sayısını yüzde 10 oranında artırmayı planladıklarını söyledi. Hareket olarak her yıl bütçelerinin önemli bir kısmını yatırımlara ayırdıklarından bahseden Pala, insan kaynakları politikası hakkında şunları söyledi: "Politikamız, sektörümüzdeki öncü konumunuzun kapasitesini artırarak sürdüren, çalışana değer veren, paydaşlarının beklentilerini karşılayan, değişime açık, global bir şirket olarak kaynaklarını verimli kullanan, bölgesinde lider, çevreye, iş sağlığına ve güvenliğine duyarlı, kalite standartlarına uyumlu, teknolojisini sürekli geliştiren, çalışanlarının yaratıcılığından güç alan, müşteri odaklı bir şirket olma yolunda, insan kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmaktır.

Bu doğrultuda firmamızın belirlediği değerlendirme kriterleri söz konusu. Bu kriterler dikkatli olmak, kurum kültürüne uyum sağlamak, dışa dönük sosyallik, takım çalışması/bireysel çalışma yeteneği, çözüm odaklılık, organizasyon ve planlama yeteneği, sorumluluk alma isteği, işin gerekli kıldığı bilgi seviyesi, stresle başa çıkma yeteneği ve işe alım testi sonucudur. İşe alımlarda öncelikle kişinin eğitim düzeyine, deneyimine, yabancı dil bilgisine ve kişilik yapısına dikkat ediyoruz."

Ahmet Anıl Pala, ekibe yeni katılan arkadaşlar için oryantasyon eğitimleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, çalışanlarına verdikleri lashing eğitim, teknik eğitim ve düzenlemeyi planladıkları excel ve ingilizce eğitimleri olduğunu söyledi. "Şirket içi iletişimi kuvvetlendirmek için ise farklı organizasyonlar düzenliyoruz. Şirketimizin bir futbol takımı var. Düzenli olarak halı saha maçları organize ediyoruz. Aramıza katılan veya aramızdan ayrılan arkadaşlarımız için yemekli buluşmalar da düzenliyoruz. Kurum çalışanlarının sosyalleşmesi, eğlenerek çalışması için şirket içi motivasyon etkinliklerinin üzerinde de çeşitli çalışmalar yürütüyoruz" diyen Pala, kamudan beklentilerini ise şöyle sıraladı:

"Kamudan en büyük beklentimiz meslek liselerinde lojistik bölümünün açılması. Lojistik sektörü Türkiye açısından son derece stratejik bir sektör. Yakın gelecekte Türkiye‘nin büyümesine en yüksek katma değeri sağlayacak sektörlerin başında lojistik sektörü geliyor. Bu konu için hükümet düzeyinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Ancak lojistik eğitimi bu planlama kapsamında biraz geri planda kalıyor. Örnek vermek gerekirse, kendi sektörümüz için vinç operatörü yardımcısı bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilerek meslek liselerinde lojistik bölümlerinin açılması, gerek sektörümüze gerekse istihdama çok olumlu katkılar sağlayacaktır."

Staj konuşanda Hareket başta geliyor

Meslek liseleriyle ve belediyelerle işbirliği yaparak staj için öğrenci alımları olduğu bilgisini paylaşan Pala, staj yapma konusunda sektörde en iyi imkanları sunan ve öğrencilere en büyük yararı sağlayan firmaların başında Hareket’in geldiğini iddia etti.

Pala, lojistik sektöründe en önemli iki girdinin teknoloji ve insan olduğuna vurgu yaparak, "Teknolojiyi, bilgiyi, know-how’ı da oluşturan, yöneten ve yönlendiren ‘insan’ olduğu için, sektörün iş dünyasında hızla dışa açılması ve ileriye yönelik rekabet avantajı yaratabilmesi için ‘insan’ stratejik bir önem taşıyor" dedi. Firmanın başarısını kalıcı kılmak üzere hazırlanan stratejik planın uygulanmasında da nitelikli ve yetkin insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirten Pala, "bu sebeple, kişilere önerim lojistik sektörü için gerekli eğitimlerle kendilerini desteklemeli ve teknolojik gelişmeleri takip etmeleridir. Lojistik sektörü teknolojik açıdan hızlı bir gelişim içinde bulunuyor. Bugün var olan ve uygulanan en ileri teknolojilerin ömrü birkaç yıl kadar. Dolayısıyla sektöre adım atmak kadar, bilgiyi sürekli güncel tutmak ve sürekli öğrenmek de bu sektörde çalışanlar için o kadar değerli." şeklinde önerilerini paylaştı.