Yeşil lojistik anlayışıyla 2012 yılında hayata geçirdiğimiz bu taşımacılık yöntemiyle bugün Duisburg ve Lüksemburg Intermodal hatları ile Avrupa bölgesinde hizmet veriyoruz. Demiryolu taşımacılığında Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Macaristan ve diğer pek çok Avrupa ülkesine karşılıklı olarak gerçekleştirilen seferler ile müşterilerimize maliyet avantajlı ve güvenli bir taşıma hizmeti sunuyoruz. Mars Logistics olarak demiryolunda hizmet verdiğimiz Intermodal taşımacılık yöntemimizle; halihazırda Trieste-Lüksemburg arasında haftada 9 sefer ve Halkalı-Duisburg arasında ise haftada 2 sefer düzenliyoruz.
Bizim için çok önemli olan Intermodal taşımacılık yöntemimizle çevre dostu taşımacılığı ve yeşil lojistik kavramını çok fazla önemsiyoruz. Bu anlayış Intermodal taşımacılık modelini sürdürülebilir kılmamız ve bu alandaki yatırımlarımıza devam etmemizdeki temel sebep diyebilirim. Bu alanda Türkiye’de öncü şirketlerden biri olduğumuzu söyleyebiliriz. Ve bizim açımızdan bakıldığında demiryolu taşımacılığının sunduğu bu çevreci avantaj ilerde sektördeki pek çok marka tarafından tercih edilecek ve karbon salımının azaltılmasında önemli bir rol oynayacak.


Özellikle pandemi sebebiyle karayollarındaki önlemlerin çoğalması sınır kapılarındaki bekleme sürelerinin artmasına ve bununla birlikte taşımalarda gecikmelerin yaşanmasına sebep oldu. Bütün dünyanın temastan çekindiği bu dönemde temassız taşımacılığa imkan sunan demiryolu taşımacılığı ise pandemiden en az etkilenen taşımacılık yöntemi olarak önemini bir kez daha gösterdi.
Lojistik ülkemizin ihracat ve ithalatına göre büyüme gösteren bir sektör. Hatları genişletmemizin ve sefer sayılarımızı artırmamızın en önemli nedeni artan müşteri taleplerimiz ve genişleyen müşteri portföyümüz. Intermodal hatlarımızdaki seferleri artırmayı ve yeni hatlar açmayı hedefliyoruz.  Mars Logistics olarak tüm taşıma modellerinde yeni projeler geliştirmeye ve bu alanlarda başarılı işlere imza atmaya da devam edeceğiz.