DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, bir kadın olarak lojistik sektöründe çalışmanın bazı zorlukları olsa da lojistiğin çok detaylı düşünmeyi, aynı anda birden çok parametreyi değerlendirerek karar vermeyi gerektiren bir sektör olmasından dolayı kendine göre avantajları olduğunu belirtiyor. Kadınların detaycılık ve dayanıklılık gibi özellikleri ile güçlü iletişim ve uzlaşı kabiliyetleri, karşılaşılan sorunların daima olumlu bir biçimde çözülmesini sağladıklarını ifade eden Sezer, “Kadınların sahip olduğu güçlü önsezileri, sabırlı yapıları, olaylara pratik ve çözüm odaklı yaklaşmaları, rekabet veya mücadele değil işbirliği üzerine kurulu iletişim biçimlerinin lojistik sektöründe de büyük fark yarattığını düşünüyorum” diyor. 

Lojistik erkek egemen bir sektör
Lojistiğin neredeyse tamamen erkek egemen bir sektör olduğu vurgusu yapan Sezer, sektördeki kadın yönetici sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini ifade ediyor. “Sektör koşulları nedeniyle şirketlerin, sahada daima erkek çalışan istihdam ettiklerini, kadınların ise ofis görevlerinde yer aldıklarını söyleyebiliriz” diyen Sezer, DKV’deki durumu şöyle anlatıyor: “DKV olarak gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de işe alımda  cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir IK politikası yürütüyoruz. Kadın erkek farkı gözetmeden, aranan pozisyona uygun nitelikte işgücünü istihdam ediyoruz. Buna karşın ofis görevi için kadınlardan, saha görevleri için ise daima erkek adaylardan talep geliyor. Avrupa’daki ofislerimize bakıldığında kadın satış personeli sayısının her geçen gün arttığını görüyoruz. Ayrıca kadınların lojistikte çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.” 
Deniz Çokcoş Sezer, lojistik sektörünün tedarik zinciri ekseninde ilerleyeceğini düşündüğünü belirterek “Şirketlerin başarıları, iş yapış biçimlerini dijital dönüşüme ne ölçüde adapte edebildikleri, sundukları ürün ve hizmetlerin müşterilerin değişen dijital beklentilerini ne ölçüde karşıladıkları ile ölçülüyor. Sadece taşımacılık yapan firmalar, eğer zaman içinde diğer hizmetleri de sunacak şekilde yetkinliklerini geliştirmezler ise küçülerek yok olacaklar veya büyük firmalar tarafından satın alınarak sektör konsolide olacak. Bu yüzden lojistik şirketlerinin de teknolojiyi kendilerini pazarda ileriye fırlatacak bir araç, bir tür hızlandırıcı güç olarak değerlendirmeleri ve buna uygun bir yol haritası çizmeleri gerekiyor” şeklinde konuşuyor
Deniz Çokcoş Sezer, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi lojistik sektöründe de varlıklarını giderek daha fazla hissettirdiklerini ifade ederek, bunun diğer sektörlere göre biraz daha fazla zaman alacağını belirtiyor.