Taşımacılık sektörüne yönelik olarak hafif ve ağır vasıtalar için iklimlendirme ünitesi sunan Thermo King şimdi ColdCube ürünüyle sektörün ihtiyaç duyduğu yeni bir ürünü pazara sunuyor. Cooling modeli ile 20°C ve 0°C, Freezing modeli ile 20°C ve -21°C ve Pharma modeli ile 30°C ve -21°C arasında taşımalara olanak sağlayan ColdCube, özellikle ilaç lojistiği için ideal bir ürün olarak öne çıkıyor. En küçük panelvan araçlardan parsiyel treyler taşımalarına kadar geniş uygulama aralığı bulunan ColdCube, gıdalar için ATP, ilaçlar için GDP standartlarına da uygun.

ColdCube ile ilgili olarak bilgi veren Thermo King Satış ve Pazarlama Müdürü Suna Türk, ürünün Avrupa’da çok yaygın bir şekilde kullanıldığını ve özellikle ilaç lojistiğinde tercih edilen bir ürün olduğunun altını çizerek “ColdCube sayesinde taşımacılar yeni bir araç yatırımı yapmak zorunda değiller. Var olan araçlarında bu ürünü çok rahatlıkla kullanabilirler. ColdCube ürünleri gücünü aracın aküsünden veya elektrik bağlantı kablosu ile normal elektrik hattından alıyor. Polietilen gövde yapısı ile yüksek dayanıklılık ve düşük ağırlığa sahip. Tüm bu avantajlarının yanında kullanımı da çok kolaydır. Bir araçtan çıkarıp öbür araçta kullanabiliyorsunuz. ColdCube üzerinde yer alan dijital gösterge sayesinde kabın içindeki sıcaklığı çok rahat bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca bu sistem online olarak izlemeye de izin veriyor.” şeklinde konuştu.

Mayıs’ta lansman fiyatları olacak

ColdCube ürününün Türkiye’de çok geniş bir kullanım alanı olduğuna dikkat çeken Türk, öncelikle ilaç lojistiği yapan firmalarla görüşeceklerini söyledi. Mayıs ayında yapacakları kampanya ile müşterilerini özel fiyatlarla bu ürüne sahip olmalarını sağlayacaklarını ifade eden Türk, Mayıs ayından itibaren demo araçları kullandırmaya başlayacaklarını kaydetti.

Thermo King ce serisi ile farklı çözümlerlerimüşterisine sunuyor

Suna Türk, Ce Serisi’nin ilaç sektöründe kamyon, kamyonet ve panelvanlar ile yapılacak soğuk zincir taşımacılığı için en ideal çözümü sunduğunu belirterek şu bilgire ipaylaştı: “Şehiriçi dağıtımları için tercih edilecek olan yeni Ce Serisi, son teknoloji ile kullanıcılarına önceki modellere göre değil, rakiplerine göre de daha yüksek soğutma kapasitesi imkânı veriyor. Thermo King’in son teknolojisi yeni Ce serisinde kullanılan alüminyum alaşımlı evaporatörler ile kasa içerisine üflenen hava hacmi en yüksek seviyelere çıkartıldı. Böylece kasa içi sıcaklığın ayarlanan sıcaklık değerine çok daha hızlı düşürülmesi sağlanarak, kapı açılışlarından oluşan kayıplar azaltılmış ve daha iyi yük koruma sağlanmış. Bu seri için özel geliştirilen yeni CSR kabin içi kontrol ünitesinin kullanımı da çok basitleştirilmiş ve böylece kullanıcı hatalarını en aza indirecek şekilde tasarlanmış. Ayrıca yeni Ce serisi ile birlikte geliştirilen, kullanıcı dostu TouchPrint veri kaydedici, tek tuş ile tüm seyahat ve teslim verileri yazdırma ve arşivleme imkanı da sunuyor.”