2019 yılı, hem lojistik sektörü hem de ithalat ve ihracat yapan şirketler için tabiri caizse orta şekerli geçti diyebilirim. Ekonomik belirsizlikler, iyimser ve kötümser tabloların aynı dönemde dillendirilmesi sadece Türkiye’nin değil, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya ticaretinin orta hızda seyretmesine neden oldu. Hal böyle olunca, şirketler de yeni pazarlar aramak yerine, mevcut konumlarını korumaya odaklandı. Biz de bu dönemde şirketlere rekabet avantajı sağlayabilecek navlun bedelleri sunmaya, yol arkadaşlığımızı sürdürmeye odaklandık. Abartılı büyüme hedefleri yerine daha gerçekçi bir büyüme stratejisi benimsiyoruz. Bu bağlamda 2019 yılını yüzde 7’lik bir büyüme ile kapatıyoruz. Hedeflerimize daha dengeli ve emin adımlarla ilerliyoruz.
Intermax Logistics olarak, özellikle ısıya dayanıklı ürünlerin taşınmasında oldukça deneyimliyiz. Gıda, kimyevi maddeler ve ADR’li ürünlerle ilgili hem uzman kadroya hem de gerekli ekipmanlara sahibiz. 2020 yılında bu güçlü pozisyonumuzu korumayı, ilave olarak da gabari dışı ve proje taşımacılığı alanlarına yoğunlaşmayı hedefliyoruz. Ekibimizi, proje taşımacılığı alanında uzman ve deneyimli çalışma arkadaşları ile daha da güçlendirdik. Bu alanda hem Türkiye içindeki, hem de Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki proje ve gabari dışı taşımaları organize edeceğiz.
2020 yılında taşıma hacmimizi artırmayı, mevcut müşterilerimize hizmet vermeye devam ederken aynı zamanda yeni müşteriler kazanmayı hedefliyoruz. 2020 yılı büyüme hedefimizi de yüzde 15 olarak belirledik.