7 yıldır savunma sanayi sektörüne hizmet verdiklerini anlatan Barlın, faaliyetleri içerisinde savunma sanayinin payını arttırmak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Şu anda savunma sanayi sektörüne gümrük müşavirliği, hava kargo ve iç taşıma başta olmak üzere lojistik hizmetleri verdiklerini ifade etti.

Sektöre entegre lojistik çözümler sağlıyoruz
Uluslararası büyük ölçekli firmalarla fiyat konusunda rekabet etmenin zorluklarına da değinen Barlın; en büyük zorluklardan birini şöyle dile getiriyor: “Yurtdışından gelecek ürünlerin ihracat taşımalarını yapacak firmalar, yurtdışından belirleniyor. Bu sebeple global firmalar pazarı domine ediyor. Dolayısıyla savunma sanayi firmalarının lojistik ihtiyaçlarını daha çok global firmalar karşılıyor.”
Billur Barlın, Solmaz İnovasyon Merkezi’nde geliştirdikleri gümrük tarifelendirme algoritması Solmaz Genius ile yüzde 98,4 doğruluk ile GTİP tespiti yapabildiklerini, hedeflerinin yüz 100’e ulaşmak olduğunu söylüyor. Solmaz tarafından geliştirilen yapay zeka temelli Solmaz Genius ile ilk uluslararası patent başvurusunu yaptıklarını söyleyen Barlın, söz konusu teknolojilerin başta savunma sanayi olmak üzere e-ticaret gibi birçok sektörde dijital dönüşümü sağlayacağına inanıyor. Bu yıl için ilk çeyrekte hedeflerini tutturduklarını belirten Barlın, 2019 yılında daha konservatif bütçe yapmış olmalarına rağmen, büyüme hedeflerini sürdürecekleri bilgisini veriyor.