1957 yılında kurulan olan Hareket, proje taşımacılığı, ağır taşımacılık, ağır yük kaldırma ve montaj hizmetleri, vinç ve platform kiralama, rüzgar santralleri taşıma ve montajı konularında Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde hizmet veriyor. 
Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen rüzgar enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 50’sinde Hareket’in imzası var. Rüzgar enerji yatırımcılarına anahtar teslim hizmet sunan Hareket, Türkiye’de bugüne kadar toplamda 2 bin 500 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulundu. 
Enerji lojistiği pazarının yıllık yaklaşık 50 milyon euroluk bir büyüklüğü olduğunu söyleyen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, 2016 yılında 10 milyon euro yatırım yaptıklarını, gerçekleştirilen bu yatırımlar ile son 7 yılda yapılan yatırım tutarının 65 milyon Euro’ya ulaştığını kaydediyor. 

2017 yılında da yatırımlarımız hızla devam ettiklerini kaydeden Kuzucu, “Son olarak bir adet 750 tonluk, bir adet 100 tonluk, iki adet 130 tonluk, bir adet 200 tonluk ve iki adet 55 tonluk mobil  vinci makine parkına katarak mobil vinç sayımızı 67’ye yükselttik. Ayrıca beş adet çekici,  üç adet vagon tipi hidrolik rampalı treyler, bir adet 5 dingil havuz tipi hidrolik  lowbed, 4 ünite strand jack ve onbir adet manlift-platform satın alarak 10 Milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdik” bilgisini veriyor. 
Engin Kuzucu, 2017 yılında da bütçelerinin yüzde 30’unu yatırımlara ayırdıklarını söylüyor. “Özel operasyonlar için Mercedes-Benz kamyon grubunda en güçlü motora sahip ağır nakliye taşımacılığı aracı Arocs 3363 LS çekiciyi araç parkımıza kattık” diyen Kuzucu,  “Nükleer santral ve standart ölçüler dışındaki tüm yüklerin taşımacılığında 49 çiftçeker çekici ile faaliyet gösteriyoruz.” diyor. 

Dünyada 24. sırada
Sektörde 60 yıldan bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olarak, aynı zamanda sektörün muazzam gelişmesine tanık olduklarını kaydeden Kuzucu, proje taşımacılığında en önemli faktörün deneyimli mühendislik ve uzman kadro olduğuna işaret ediyor. “Teknolojinin yeni olanaklarını sunan makinelere yatırım yapmazsanız, uluslararası alanda geri planda kalırsınız” diyen Kuzucu, dünyanın taşıma kapasitesi en büyük ağır nakliye hizmeti firmalarının listelendiği ICT50 listesinde, 2016 yılında 24. sıraya yerleştiklerini söylüyor. 

900 bin ton yükü karayoluyla taşıdı
2015 yılında karayolunda toplam 900 bin ton yük taşıdıklarını ifade eden Kuzucu, son üç yılda yaptıkları işlerli ilgili olarak bu bilgileri veriyor: “Ağırlıklı olarak Türkmenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Romanya, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, Kenya, Katar, Suriye, Libya, Özbekistan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yemen’de önemli projelerde çalışmalar yaptık.  2015’de yurtiçi ve yurt dışında pek çok rüzgar enerji santrali projesi işinde görev aldık. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan rüzgar santrali projelerinden 93 tanesinin taşıma ve montaj işlerini biz yaptık, toplamda 2.500 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. 2016’da da enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. 2016’da karayolunda toplam 400 bin ton, 2017’de şu ana kadar 100 bin ton yük taşıdık. 2016’da toplamda 416 MW, 2017’de şu ana kadar 130 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. Bu sene de yaptığımız işlerin içinde enerji sektörüne hizmet, ciromuzun yaklaşık yarısını oluşturdu diyebilirim.

İngiliz, Hollanda ve Belçikalı rakiplerini geride bıraktı
Bugüne kadar gerek Türkiye’de, gerekse bölge ülkelerdeki enerji projelerinde yaptığımız başarılı işlerle kendimizi ispatlamıştık. Bölgenin enerji haritasını değiştirecek, Azerbaycan gazını Avrupa’ya ulaştıracak, Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlayacak ve yeni gaz kaynaklarını sunacak olan Şah Deniz Projesinin 2.fazında İngiliz, Hollandalı ve Belçikalı rakiplerini geride bırakarak çalışmaya hak kazanmıştık bildiğiniz gibi. Bu başarı enerji lojistiğinde bugün geldiğimiz noktayı çok açık gösteriyor.”

Hareket’in filo ve makine envanteri
RES sektöründe vinç kategorisinde özel olarak kullanılan 2 adet 300 tonluk daralan paletli Liebherr LR 1300 SXW, 1 adet 600 tonluk dar paletli Demag CC 2800-1 NT ve 1 adet 750 tonluk Liebherr LG 1750 mobil vinç mevcut. Toplamda 25 ila 750 ton arası, 16 adet paletli, 60 adet de mobil vinç olmak üzere, 76 adet vinç bulunuyor.  
Hareket bünyesinde 3 ay önce faaliyetine başlayan RENTH markalı firma, 40 adet olan yüksek metraj personel yükseltici platforma ek olarak;
-32 adet makaslı personel yükseltici platform,
-47 adet yüksek metraj eklemli personel yükseltici platform olmak üzere toplamda 77 adet makine yatırımı gerçekleştirdi ve makine parkındaki platform sayısını 119’a çıkardı.  RENTH’in bünyesinde bulunan 119 adet makinenin 42 adedi 40 metre ve üzeri çalışma yüksekliğine sahip makinelerden oluşuyor.
RES komponentlerini taşıma filosunda kanat taşımaları ile ilgili; 7 adet 5 dingil, 9 adet 4 dingil Faymonville, 20 adet 4 dingil, 1 adet 3 dingil Tırsan lowbed, kule, nacelle hub ve drive train taşımaları ile ilgili; 20 adet 8 dingil Faymonville ve Tırsan, 2 adet 6 dingil faymonville ve Tırsan, 8 adet 4 dingil Tırsan ve Makinsan lowbed ve 1 adet 3 dingil Tırsan lowbed kullanılıyor. Bunların yanında çekici parkında Man, Volvo ve Iveco marka araçlardan oluşan 68 adet çekici bulunuyor. Ayrıca diğer enerji santralleri komponentlerini taşımalarda da 6 adet power pack, 92 dingil kendinden tahrikli hidrolik lowbed ve 228 dingil modüler treyler kullanılıyor.