ZF’nin yapacağı kutlamalarda çalışanların katılımına büyük önem veriliyor. ZF çalışanları hazırlanan portal üzerinden yıldönümü kutlamalarını takip edebilecekler ve kendi paylaşımlarını yapabilecekler. 72 bin çalışan ve aileleri için dünya çapındaki tüm ZF Merkezlerinde ’’Family Days-Aileler Günü’’ aktiviteleri organize edilecek. ZF’nin tarihçesini gösteren bir gezici sergi ise büyük merkezlerdeki kutlamalarda görücüye çıkacak.

4 Temmuz 2015 tarihinde ZF çalışanları için Friedrichshafen Zeppelin hangarında festival düzenleyecek.  Tüm çalışanlar hip-hop müziğinin önemli grubu ’’Die Fantastischen Vier’’ ve de ’’Reamonn’’ solisti Rea Garvey’i canlı dinleme fırsatı yakalayacaklar. Büyük kutlamalar, ZF’nin 100 yıl önce ticari sicil kaydını aldığı tarih olan 9 Eylül’e denk getirilerek Friedrichshafen’da organize edilecek. Şirket tarihçesi ve en son teknolojik ürünler ZF Forum’da sergilenecek. Friedrichshafen’deki yeni merkez bina içinde sürekli ve konusuna göre değişen sergiler düzenlenecek. Bu sergiler hem şehrin sakinleri hem de merak eden ziyaretçiler için ziyarete açık olacak.

Sergiler sadece geçmiş konular ile ilgili değil, aynı zamanda ZF grubunun yenilikçi kültürü ve sürdürülebilirliğini de sergileyecek. Mevcut ürün yelpazesi ile ZF geleceğin önemli trendleri olan yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunun azaltılması, hafif araç dizaynları, elektrikli tahrik sistemleri ve hatta sürücüsüz araç gibi konulara şimdiden hazır olduğunu gösterecek. Bu süreçte ZF grubu, 4 kıtadaki 122 lokasyonu ile varlığını global arenada hissettirecek.

Havadan, karaya 100 yıllık geçmiş

ZF, 100 yıl önce Konstanz gölü yakınında Zeppelin hava aracı üretimi için kuruldu. Hava araçları, motorlu araçlar ve de motorlu botlar için dişli ve şanzıman üretimi, araştırma-geliştirme ve test hizmetleri şirket kısa zaman içinde, otomotiv üreticilerine kendi teknolojisini sunarak genç Alman endüstrisi için çok önemli bir tedarikçi konumuna ulaştı.

ZF, know-how ve yeni lisans anlaşmaları ile ürün gamını genişletti. Tarım makinaları tahrik sistemleri gibi, otomobil ve ticari araç direksiyon sistemleri de 1930’lu yıllarda ZF’nin ürün yelpazesine katıldı. ZF, ikinci dünya savaşı sırasında savunma gereçleri üretimi için, zorunlu hizmet kapsamında Almanya’da 3 merkezde, 2800 çalışanı ile hizmet verdi.

Savaşın ardından 1946 yılında ZF tekrar sivil ürünler üretmeye başlayarak traktör ve iş makinaları şanzımanlarına ağırlık verdi. Şirketin yenilikçi gücü ona yeni pazarlara girmek için yardımcı olurken, ZF 1965 yılında binek otomobiller için geliştirdiği otomatik şanzımanını piyasaya sundu. 50 yıl sonra günümüzde ZF, teknoloji lideri olarak bu alandaki önderliğini sürdürüyor. Buna paralel olarak ZF, uluslararası pazarda etkinliğini arttırmak için 1958 yılında Brezilya’da üretim faaliyetlerine başladı. Sonrasında 1979 yılında Amerika ve 1993 yılında da Çin’de üretime geçti. Ayrıca ZF büyüme fırsatlarını iyi değerlendirdi ve kurumsal satın almalar ile daha da büyüdü. 1984 yılında Lemförder Grubunu satın alarak binek ve ticari araçlar için şasi teknolojileri ve bileşenleri sektörüne giriş yaptı. Bunu, 2001 yılında Mannesmann Sachs AG şirketinin satın alınması takip etti ve beraberinde getirdiği yenilikler ile ZF, süspansiyon ve hibrid teknolojilerinde önemli adımlar attı.

Dünyanın üçüncü büyük otomotiv tedarikçisi

ZF, şu sıralarda bir Amerikan şirketi olan TRW’yi bünyesine katmaya hazırlanıyor. Amerikan borsasında olan TRW’nin hissedarları ZF’nin teklifini kabul etti. İki şirketin ZF çatısı altında birleşmesi durumunda, 138 bin çalışan ve 30 Milyar Avro yıllık ciroya sahip, dünya çapında en büyük üçüncü otomotiv tedarikçisi konumuna yükselecek. TRW’nin katılımı ile birlikte ZF Group, aks ve şasi teknolojilerindeki uzmanlığına güvenlik ve elektronik sistemlerdeki tamamlayıcı ürün portföyünü de katarak Batı Avrupa, ABD ve Asya-Pasifik gibi en önemli pazarlarda varlığını daha da güçlü hissettirecek.