Oda Başkanı Kazım Barışık, hükümetin pompa fiyatlarına yaptığı son zamlardan sonra Adana'da benzinin yeniden 5 lirayı aştığını, motorinin 4.56 liraya yükseldiğini, otogazın da 3.13 liraya çıktığını hatırlattı. Barışık, "Her zam A'dan Z'ye her şeyin fiyatının yükselmesi anlamına geliyor. Mazot zammı nakliyede maliyeti doğrudan etkilediği için taşıması yapılan her malın fiyatı da aynı paralelde yükseliyor. Benzinli araç sahipleri dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Vatandaşlarımız gibi taksici esnafımızın da yoğun kullandığı LPG fiyatlarındaki aşırı artışlar, müşterilere doğrudan yansıtılamadığı için esnafımız mağdur oluyor." dedi.

Başkan Barışık, LPG, benzin ve mazota arka arkaya yapılan zamların şehir içi yolcu ulaşımı yapan taksici ve toplu taşımacı esnafı ile yük taşımacılığı yapan nakliyatçı esnafının da belini büktüğünü söyledi.

Türkiye'de akaryakıta yapılan her zammın, komşu ülkelerden yasa dışı yollarla kaçak akaryakıt getirenleri sevindirdiğini ifade eden Kazım Barışık, zamların vergisini ödeyip, primini yatıran, istihdam sağlayan fedakâr taşımacı esnafını üzdüğünü kaydetti. Barışık şöyle konuştu: "Ülkemizde, akaryakıta yapılan son zamlarla, mazot fiyatları neredeyse benzine yaklaştı, otogaz tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Türkiye'de akaryakıt fiyatları yükselince, komşu ülkelerden illegal şekilde getirilen ve tüketilen kaçak akaryakıt miktarı da sürekli artıyor. Bunun miktarını pompa ölçümlerinden görmek de mümkündür. İçerde fiyat yükseldikçe, sigarada olduğu gibi ucuz, kaçak olan akaryakıta rağbet daha da artıyor. Bu durum hem trilyonluk son teknoloji araçlarında kalitesiz akaryakıt kullanmak zorunda kalan esnafımıza, hem de ülkemiz ekonomisine çok yönlü büyük zarar veriyor. Zamları, müşterisine yansıtamayan şoför, nakliyatçı ve toplu taşımacı esnafımız zararı sabırla sineye çekiyor. Umarım, hükümetimiz bu konuya daha hassas yaklaşarak, bizim her zaman dile getirdiğimiz, yatlara, gemilere verilen 'indirimli akaryakıt uygulamasını, nakliyatçı ve toplu taşımacı esnafımız için de bir an evvel başlatır."