Firma beklenen büyümeyi sağlarsa önümüzdeki yıldan itibaren hedefini 35 milyon TL olarak koyacak.   ArtıfeServisone, treyler yedek parça tedarikinde önde gelen firmalarından güçlü temsilcilikleri, üretimi ve satış sonrası desteği ile Türk treyler ve çekici sektörüne toplamda 3 bin 500 adet ürün çeşidiyle hizmet veriyor. Firma hem treyler üreticilerine garantili servis veriyor hem de lojistik firmalarına servis bakım anlaşmasıyla da pazardaki önemli bir boşluğu dolduruyor. Pazarda sürekli olarak büyümelerinin nedenini sektörün ihtiyacına yönelik ürün ve hizmetleri vermek olarak açıklayan ArtıfeServisone Ticari Araçlar Genel Müdürü Ö. Selçuk Akman, 2011 yılında yakaladıkları sıra dışı büyümenin ardından bu yıl içinde sağlanan büyümenin önemine değinerek “Türkiye çok dinamik bir ülke. Gelen talepleri anında değerlendirmek için piyasa öngörünüzü iyi yapmanız gerekiyor. Treyler üretim, servis ve satış sonrası hizmetlerde dönemsel olarak dalgalanma yaşanabiliyor. Avrupa çapında üretim yapandan tutun da çok küçük ölçeklerde butik işer yapana kadar müşteri portföyümüz çok geniş. Türkiye’de üretimi yapılan tüm ürün gruplarına yönelik parçalarımız var. Türkiye’de üretilebilen ürünleri burada üretiyoruz. Eğer dışarıdan getirilmesi daha ekonomik oluyorsa o markanın Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Bunun dışında perakende satış kanallarını da iyi kullanıyoruz. Geldiğimiz nokta işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor” dedi.   Akman, 2013 yılında yüzde 30 büyümeyi beklediklerini bunun yüzde 35’lik kısmının satış, yüzde 20’lik kısmının ise servis bölümünden geleceğine değindi. Firma cirosunun yüzde 65’inin Artıfe, yüzde 35’lik bölümünün ServisOnetarfından sağlandığını belirten Akman, büyümenin daha çok Artıfe tarafında yaşanacağını vurguladı. 2013 yılından itibaren bu cirolara yaklaşılacağına değinen Akman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamyondan çekiciye dönüş sürdükçe bizim de büyümemiz sürecek. ADR gibi yasal zorunlulukların hayata daha çok girmesiyle belki bu büyümelerimiz katlanarak devam edecek. Düne kadar çok talep edilmeyen ama gelişmiş ülkelerin tercihi olan Normec dolum sistemleri şimdi çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. Yine aynı şekilde 2012 yılında piyasaya kazandırdığımız Raufosskaplinleri çok büyük ilgi gördü. Temsa, Koluman ürünlerimizi kullanıyor. Çamurluklarda Co-Par’ı sunuyoruz. Bu ürünün de piyasadan çok talep göreceğini düşünüyorum.  

Maliyetini iyi hesaplayanlar Servisone’ı seçiyor

Ağır vasıta filosuna sahip lojistik firmalarına servis hizmete vermeye devam ettiklerini açıklayan Selçuk Akman, maliyetlerini bilen firmaların kendileriyle çalışmaya daha yakın olduğunu söyledi. Akman’ın konu hakkındaki görüşleri şöyle: “Türkiye’de nakliye filolarının servisi çok profesyonelce yönetilmiyor. Çünkü servis kısmında sadece alınan parçalar göz önünde bulunduruluyor. Oysa personelden kullanılan ekipmana, amortismandan depoya kadar birçok gider var. Tüm bu giderler alt alta yazıldığında bu hizmeti dışarıdan karşılamak daha avantajlı olabiliyor. Bu konuda Omsan, TLS, Ulustrans dışında birkaç yerli ve yabancı firmayla anlaşmak üzereyiz. Gelecekte bu sayının daha da artacağını umuyorum.”  

12 bin araç servis hizmeti aldı

Toplam 4 noktada yer alan servislerine 2012 yılında 12 bin adet servis girişinin yapıldığına değinen Akman, “Wabcodistribütörlüğümüz ve fren test ekipmanlarıyla donatılmış yetkili servis istasyonlarımız ile araçların fren sistemleri, elektronik ünitelerin tam kontrolünü ve onarımlarını yapıyoruz.  Ağır ve ticari araçlardaki uzman ekibimizle önemli bir boşluğu dolduruyoruz.”