Filo yönetiminin şirket performansı ve karlılığına olduğu kadar ülke ekonomisine de katkısını bilen dünyanın en büyük operasyonel filo kiralama şirketi LeasePlan ve Ekonomist dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri için geri sayım başladı. Sektörde bir ilk olan Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri, filo yönetiminin şirketler için önemine dikkat çekmek ve başarılı uygulamaları ödüllendirmek amacıyla düzenleniyor. Ödüller için başvurular 17 Şubat tarihine kadar www.filoodulleri.com internet sitesinden alınacak.

Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’ne 10 ve üzeri binek veya hafif ticari araca (satın alınarak veya kiralama yoluyla kullanılan) sahip şirketlerin filo yöneticileri katılabiliyor. Başvuran kişinin iş tanımının “Filo yöneticisi” olması şartı aranmıyor. Çalıştığı şirket veya kurumda filo yönetimi ve stratejisiyle ilgilenen veya bu iş kolunu yöneten kişiler de başvurabiliyor.
 
4 Ödül Kategorisi bulunuyor

Otomotiv ve yan hizmet sektörlerinin öncü firmalarının uzmanları ve medya temsilcilerinden oluşan jüri, başvuruları 4 kategoride değerlendirecek. 10 ile 50 arası araca sahip şirketlerin başarılı filo yönetimi stratejileri ve uygulamaları “LeasePlan KOBİ Yılın Filo Yöneticisi Ödülü”, 50 ve üzeri araca sahip şirketlerin başarılı stratejileri ve uygulamaları ise “LeasePlan-Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi Ödülü” ile ödüllendirilecek. Her iki kategori katılımcılarının da sürdürülebilir, çevreye duyarlı filo yönetim uygulamaları “Michelin Yeşil Filo Ödülü” ve sürücülerin güvenliği için geliştirilen uygulamaları ise “Mapfre Genel Sigorta Güvenli Filo Ödülü” dallarında yarışacak. Yılın Filo Yöneticisi 2013 ödülleri 13 Mart’ta yapılacak gala gecesi ile duyurulacak ve aynı gece ödül töreniyle sahiplerine verilecek.

Başvuru koşulları

·50 ve üzeri araca sahip şirketler Yılın Filo Yöneticisi Ödülü, 10 ile 50 arası araca sahip KOBİ'ler ise KOBİ Filo Yöneticisi Ödülü için yarışırken her iki kategori katılımcıları Güvenli ve Yeşil Filo Ödülü dallarında da yarışabileceklerdir.

·Her kategori için www.filoodulleri.com internet sitesinde ilgili soruların yanıtlanması ile başvuru işlemi tamamlanır.

·Yarışmaya sadece "filo yöneticisi" ünvanı ile tanımlanan kişiler değil, çalıştığı organizasyonda filo yönetimi ve stratejisiyle ilgilenen ya da bu alanı yöneten kişiler de başvurabilir.

· İnternet sitesinden yapılan başvurular Ekonomist dergisi tarafından alınır ve değerlendirilir. Ekonomist Dergisi Değerlendirme Komitesi bu başvuruların içerisinden her kategori için belirlediği 5 kişilik kısa listeyi değerlendirmesi için jüriye sunar. Gerekli görülmesi durumunda komite daha fazla bilgi edinmek amacıyla adaylarla iletişime geçebilir.

·Ödül kazananlar İstanbul'da yapılacak gala gecesinde açıklanır ve plaketleri takdim edilir.

·Jüri kategoriler dışında dikkat çekici proje ve fikirleri de ödüllendirebilir.