Son olarak, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüttüğü Lastik Tekerlekli Tüp Geçit Projesi (Avrasya Tüneli) kapsamında yapılan Alt Geçit çalışması nedeniyle, 05.05.2015 tarihinden itibaren geçerli olacak şekildeyeni bir güzergah değişikliği gerçekleştirilmiştir.

Yeni düzenlemede, İDO Yenikapı Terminalinin de üzerinde bulunduğu Sahilyolu alt geçit şantiyesinin güneyinden Bakırköy- Sirkeci trafiği, kuzeyinden ise Sirkeci-Bakırköy-Havalimanı trafiği akacak şekilde ikiye bölünmüştür. Ayrıca Aksaray kavşağı, şantiye içinde kaldığından Sirkeci’den Sahil Yolunu kullanarak terminalimize gelecek araçlar Aksaray kavşağından bir sonraki kavşaktan ‘U’ dönüşü yaparak Terminalimize ulaşabilirler.

Yenikapı Marmaray İstasyonu üzerinden Terminalimize ulaşmak isteyen Yaya yolcularımız ise Marmaray Çıkışından Sirkeci Yönünde Yenikapı Araç Gişenin karşısına kadar yürüdükten sonra Yaya Geçidini kullanarak Terminalimize ulaşabileceklerdir.

İDO, yeni güzergah üzerinde yolcularının Yenikapı Terminali’ne rahat ulaşımı için gerekli yönlendirme tabelalarını yerleştirmiştir. Ayrıca, Yenikapı bölgesine Marmaray ve Metro yoluyla ulaşan yolcular için, İDO ring araçlarıyla ücretsiz servis vermeye devam etmektedir.