Yaklaşık 3 milyon €’luk bu yatırımla, 5.000 m²’lik bir alan içinde inşa edilen, 3.000 m² kapalı alana sahip Mercedes-Benz Türk Bayii Hastalya Otomotiv Dalaman Şubesi’nde binek araç, hafif ticari araç ve kamyon ürün gruplarının sıfır ve 2.El satış & pazarlama hizmetleri, otobüs dahil tüm Mercedes-Benz Türk ürün gruplarının servis hizmetleri ile tek bir noktadan sunulacak.

Yoğun ilgi gören açılışa Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Garnizon Komutanı Albay Murat Selçuk Çol, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Ortaca Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Otomotiv sektörünün durumu ve gelişimi hakkında görüşlerini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, böylesine kaliteli bir işletmenin Dalaman’da açılmış olması sebebiyle Hastalya Otomotiv’in kurucusu Mehmet Ali Tüzün’e, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes’e ve emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Türk turizmine önemli bir tesis daha kazandırmış olmaktan duydukları büyük mutluluk ve gururu dile getiren Hastalya Otomotiv Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu ise tören sırasında yaptığı konuşmada, tesisin araçların satışıyla birlikte finansal çözümler, sigorta, servis ve satış sonrası hizmet de vereceğini ifade etti. Hedeflerinin, Batı Akdeniz Bölgesi’nde müşterilerine en yüksek kalitede hizmet sunmak ve katma değer yaratmak olduğunu söyleyen İrfanoğlu, “Dünya otomotivine 130 yıldır yön veren güçlü bir markayı temsil ediyoruz ve bu sorumluluğu taşıyoruz. Biliyoruz ki müşterilerimiz en iyisini hak ediyor. Mercedes-Benz’in sloganında olduğu gibi “En iyisi, ya da hiçbiri...”; biz de hep en iyisini yapmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Açılışta konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Bugün, yaklaşık 6.000 çalışanı ve 4.000’i aşkın bayi çalışanı ile müşterilerine en iyi hizmeti sunan Mercedes-Benz Türk, yılda 50.000’in üzerinde araç satışı gerçekleştiriyor. Biz 48 yıldır bu yolculuğa devam ediyoruz. Hastalya Otomotiv 21 yıldır bizimle birlikte yürüyor. Yıllardır Antalya ve Denizli'de başarıyla devam eden faaliyetlerini, bundan sonra Dalaman’a taşıyor. Mercedes-Benz Türk olarak, bayi ağımıza bu tesisi ekleyen Hastalya Otomotiv’e teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.