8-12 Haziran tarihleri arasında Samsun ve civar beldelerden yarışmaya katılan toplam 31 lojistik firmasının seçtiği şoförler Renault Trucks T Optifuel çekici ve 22 ton yüklü treyler ile yarıştılar.
Renault Trucks’ın sürüş takip sistemi Infomax raporlarındaki değerler ile hesaplanan puanlara göre belirlenen günün birincileri 12 Haziran günü yapılan final yarışına katılmaya hak kazandılar.
Birinciye 4 adet Michelin lastik, ikinciye iki yıllık ihtiyacı karşılayacak Renault Trucks Oils , üçüncüye ise 1 yıllık ihtiyacı karşılayan motor yağı hediye edilen yarışmada Aktaş Nakliyat’tan Şaban Tektaş, 42 kilometre hız, 100 km’de 20,3 litre yakıt tüketimi ve 34:05 dakikalık zaman değeriyle birinci olurken; Tufanoğlu Nakliyat’tan Recep Topaloğlu, 43,7 kilometre ortalama hız, 100 km’de 21.2 litre yakıt tüketimi, 32:44 bitirme zamanı ile ikinci oldular. Kozlu Gıda’dan Ali Yalçın ve Sandıkçı İnşaat’tan Muharrem Baran, aynı ortalama hız ve yakıt tüketimi değerlerini elde ederek sıralamada üçüncülüğü paylaştılar.
Yarışmanın ardından gerçekleşen ödül törenine Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk, Renault Trucks Bölge Satış Müdürü Abdullah Direk, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Ürün Müdürü Doğa Yiğit ve Ömer Ekbiç Otomotiv Satış Müdürü Mikdat Ceylan katıldı.
Renault Trucks Türkiye Filo Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk yarışmacıların çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek yarışmacıları tebrik etti ve yakıt tasarrufunda lider Renault Trucks'ın uzman eğitmenler tarafından verilen Optifuel Eğitimi ve Infomax sürüş takip sisteminin araçların verimliliği ve yakıt tüketiminde kalıcı tasarruf sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.