Fransız otonom araç üreticisi Gaussin, robotik bir kolla donatılmış olarak gelen ve "lojistik ve e-ticaretteki büyük oyuncular" için tasarlanan yeni hidrojenle çalışan otonom çekiciyi tanıttı.

Aracın, lojistik merkezlerinde süreç verimliliğini, üretkenliği ve güvenliği artıran anahtar teslimi, sıfır emisyonlu bir çözümü temsil ettiği söyleniyor.

Gaussin, aynı gün teslimat talebinin, bir lojistik merkezi etrafındaki organizasyonun, bir depodaki denenmiş ve test edilmiş sıralama sistemleri kadar verimli olması gerektiği anlamına geldiğini savunuyor. Fransız üretici, yeni otonom, hidrojenle çalışan aracının bunu gerçekleştirebilecek çevre dostu bir çözüm olduğuna inanıyor.

Araç, treylerlerin, yarı römorkların ve takas gövdelerinin ekipman park alanları ve rıhtımlar arasında otonom hareketine izin verecek şekilde tasarlanmış. Gaussin, aracın navigasyon teknolojisinin kendisini bulmasını, çevresini anlamasını ve sürüşünü rotada olanlara göre tam bir güvenlik içinde uyarlamasını sağladığını iddia ediyor.