Trafiğin çok yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’de en çok beğenilen ve kullanılan ücretsiz navigasyon uygulaması olan Yandex.Navigasyon sürücülerin hayatını daha da kolaylaştıracak özelliklerle güncellendi. Yandex.Navigasyon’un yeni güncellemesi sesle kullanım konusunda çok büyük yenilikler içeriyor.

Yandex.Navigasyon’un önceki sürümlerinde de sesle arama özelliği bulunuyordu. Yeni sürümde ise uygulama artık “Yandex” dendiğinde  kullanıcıyı dinleme moduna geçerek kullanıcılara sesle rota oluşturma, arama yapma, kaza ve yol çalışmaları bildirimleri girme gibi imkanlar veriyor. Ekrana dokunmaya gerek kalmadan, birçok özelliği sesli komutlar yardımıyla çalışabilen yeni sürüm, sürücülerin uygulamayı hareket halindeyken daha güvenli bir şekilde kullanabilmelerini sağlıyor.

“Yandex, eve gidelim”

Yandex.Navigasyon’un yeni sürümünde rota belirlemek için yapılması gereken şey, uygulama açıkken mobil cihaza “Yandex” diye seslenilmesi ve nereye gitmek isteniyorsa  oranın adının verilmesi. Örneğin, “Yandex, Aya Sofya Müzesi’ne gidelim.” dendiği zaman Aya Sofya’ya giden en uygun rota hemen karşınıza çıkıyor. Bu aşamadan sonra “Rota oluşturuldu, gidelim mi?”  diye soran Yandex.Navigasyon, “Evet gidelim” veya “Gidelim” komutuyla beraber rotayı göstermeye başlıyor. Semt ve mekan isimlerinin yanı sıra, gitmek istenen adresleri de sesli olarak belirtmek mümkün. Daha önceden uygulamaya kaydedilen ev ve iş yeri gibi adreslere ulaşmak için de “Yandex, eve gidelim”  ya da “Yandex, işe gidelim” demek yeterli oluyor.

Yandex.Navigasyon’un kullanıcılar tarafından en çok kullanılan özellikleri arasında yer alan hız kamerası, trafik kazası ve yol çalışması ekleme özellikleri de yeni sürümle birlikte sesli komutlarla kullanılabiliyor. “Yandex, yol çalışması ekle”, “Yandex, trafik kazası var” ya da “Yandex, hız kamerası ekle” denilerek, yolda görülen durumlar diğer kullanıcılarla da paylaşılabiliyor.