Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Volkswagen üç modelinin 2014 yılı üretimleri için Continental lastiklerini seçti. Golf 7 modeli ContiEcoContact 5 ve ContiPremiumContct 5’in 15 ve 16 inç jantları ile, CC modeli ContiSportContact 5 ve ContiEcoContact 5’in 17 jantı ile trafiğe çıkarken; Beetle ise ContiSportContact 5’in 20 jant lastiği ile showroom’lardaki yerini alacak.

Dünyanın en büyük lastik tedarikçisi Continental yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olurken, yol tutuşu ve sürüş güvenliğini artıran lastik modelleri ile araç üreticilerinin taleplerini karşılamaya devam ediyor.  Volkswagen’in CC modeli için tercih ettiği ContiSportContact 5 ve ContiEcoContact 5 lastiklerinde patenti Continental’e ait ContiSeal teknolojisi kullanılıyor. Conti Seal,  lastiğin havasını kaybederek yolda kalmasına neden olabilecek ufak çaplı kesik ve delik vakalarında hava kaybını önleyerek, aracın yola devam etmesini sağlıyor.

Volkswagen grubunun lastik konusundaki yüksek beklentilerini üç Premium model ile karşıladıklarını dile getiren Continental Volkswagen Otomotiv Grubun’dan Sorumlu Mühendis Jörg Gröner konuyla ilgili “Düşük yakıt vaat eden Golf 7 Blue Motion için dengeli sürüş ve ıslak zeminde yüksek performansı düşük yuvarlanma direnci ile buluşturan ContiEcoContact 5 modelimizi sunduk. Performansıyla öne çıkan modelleri ContiSportContact 5’in mükemmel yol tutuşu ile pekiştirdik.  ContiSportContact 5 ile  Beetle’ın sportif ve çevik kullanımını asfalta taşıyoruz.” dedi.