Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ise Türkiye’nin dört bir yanındaki havalimanlarında kullanılmak üzere  “27 adet Genel Maksatlı Uçak Söndürme Aracı” teslim edildi. Ayrıca yine havalimanlarında kullanılmak üzere “20 adet 8x8 Ana Uçak Söndürme Aracı” projesinde prototip muayeneler tamamlandı ve ilk 10 adeti 2013 Aralık ayında, diğer 10 adedi ise Temmuz 2014’de görev alınacakları meydanlara teslim edilmek üzere anlaşma sağlandı.

Gücünü birbiriyle senkronize çalışan, 2 adet 650 BG Mercedes-Benz sekiz silindirli motordan alan, 8x8 tahrik düzenine sahip, otomatik şanzımanlı, Titan firması imalatı özel şasi üzerine 100 % yerli tasarım olarak üretilmiş olan “Volkan Lion”, Airbus A380 gibi büyük gövdeli uçaklarda oluşabilecek yangınlara müdahale için havalimanlarında görevlendirilecekler.

Hafif ve mukavemetli kompozit alaşımdan üretilmiş, modern tasarım gövdesiyle Volkan Lion, tam kapasite yüklü ağırlıkta 21 saniyede 0-80 km/h ivmelenirken, kaza kayıt sistemi, yanal hızlanma uyarı sistemi gibi yüksek teknoloji sistemlerle operatörlerin güvenli ve emniyetli seyrini sağlıyor.

17.000 litre su, 2200 litre köpük ve 500 kg KKT kapasitesine sahip, 12.000 lt/dk kapasiteli Volkan imalatı pompalarla tahrik edilen Volkan Lion’da,  ICAO ve NFPA 414 standartlarına uygun olarak havacılığı aratmayacak teknolojiler kullanılıyor.

Almanya’da uluslararası havacılık fuarı Inter Airport Europe 2013’te sektöre tanıtılan Volkan Lion 8x8 ana uçak söndürme aracının önümüzdeki yıllarda yurtdışındaki havalimanlarında da Türk itfaiye sektörü, mühendisliği ve tasarım kabiliyetini temsil etmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz itfaiye sektöründe geniş ürün yelpazesi ve güvenilir ürünleriyle, yangınla mücadele üst yapısı üreticileri tarafından en fazla tercih edilen kamyon markalarının başında gelmeye devam ediyor.