UPS Yönetim Kurulu, hâlihazırda şirketin Operasyonlardan Sorumlu Başkanı olan David Abney'i yeni CEO olarak görevlendirerek yönetim kuruluna tayin etti. 2008 yılından beri şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapan 62 yaşındaki Scott Davis, UPS'ten emekli olacak ve icradan sorumlu olmadan başkanlık rolünü üstlenecek. Her iki görev değişikliği de 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

58 yaşındaki Abney, şirketin 107 yıllık tarihindeki 11’inci CEO’su olacak. UPS'teki kariyerine 1974 yılında part-time paket yükleyici olarak başlayan Abney 40 yıllık kariyeri boyunca bugünkü pozisyonuna gelmesini sağlayan operasyonlarla alakalı çeşitli görevlerde bulundu. Operasyonlardan Sorumlu Başkan olan Abney, UPS lojistiği, sürdürülebilirliği ve mühendisliğinden sorumlu olarak şirketin alternatif yakıtlı filolara yaptığı önemli yatırımlara yön verdi ve şirketin toplam nakliye hacmini artırmaya yönelik programları hayata geçirdi. Bu pozisyonda ayrıca 200'den fazla ülke ve bölgeye hizmet sunan UPS taşımacılık ağını da yönlendirdi.

UPS Yönetim Kurulu Üyesi ve Adaylık ve Kurumsal Yönetim komiteleri başkanı olan Duane Ackerman konu ile ilgili olarak şöyle açıklama yaptı:"UPS Yönetim Kurulu olarak yeni görevinden ötürü David'i kutluyoruz. UPS sıradışı bir yönetim derinliğine sahip ve tarihi boyunca kıdemli yöneticilerini CEO pozisyonuna getirdi.  Adayların titizlikle değerlendirilmesinin ardından kurulda, David'in UPS'e yön verebilmek için gerekli deneyime, vizyona ve liderlik becerilerine sahip olduğu inancı oluştu."

Scott Davis ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "David çok hızlı biçimde değişen taşımacılık ve lojistik pazarına dair engin bir tecrübeye sahip.  Küresel trendleri öngörebilme, riskleri tanımlayabilme, şirketimize ve müşterilerimize dair fırsatları değerlendirme konusunda rehberlik edebilme kabiliyetinin bizim için değerini kelimelerle ifade etmem mümkün değil.  CEO olarak görev sürem boyunca zorlu ekonomik toparlanma dönemlerinden geçtik. Onun bu süreçlerde şahit olduğum UPS'e bağlılığını ve bana verdiği desteği çok takdir ediyor ve David'in, UPS'i gelecekte daha da büyük başarılara taşıyacak kararlı liderliği sağlayacağına gönülden inanıyorum."

Abney: "Kurul tarafından CEO seçilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu şirket bana inanılmaz fırsatlar, harika kariyer deneyimleri ve değerli bir mesleki gelişim ortamı sağladı.  Benim görevimin, yetenekli UPS çalışanlarının müşterilerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olarak gelişebilecekleri bir ortam yaratmak olduğuna inanıyorum.  Nihayetinde, birlikte UPS’in başarı geleneğini bu şekilde geliştirebileceğiz" dedi.

Abney, operasyonlardan sorumlu başkan olmadan önce UPS International başkanı olarak görev yaptı ve şirketin küresel lojistik kapasitesini artırmasına öncülük etti. Bu görevde Abney hizmet kapasitesini ve yerel pazar mevcudiyetini genişletmeye yönelik pek çok küresel satın alma işlemini denetledi.  Diğer uluslararası deneyimler arasında Kanada ve Latin Amerika'daki lojistik ve nakliye bölümlerini yönetmek, küresel yük taşımacılığı ve gümrük hizmetleri faaliyetlerine başkanlık etmek de yer alıyor. Uzun soluklu kariyeri boyunca üstlendiği diğer önemli görevler arasında, UPS'in servis parçaları lojistiği sektörüne girişini temsil eden ve ‘aynı gün teslimat şirketi’ olan SonicAir başkanlığı ve şirketin en büyük satın alma operasyonlarından birini (Fritz Companies) gerçekleştiren ekibe liderlik yapmak da sayılabilir.

Greenwood, Missisippi'li Abney, Delta State University'den işletme alanında lisans diplomasına sahip. Abney aynı zamanda Delta State University Mezunlar Derneği Yönetim Kurulunda görev yapıyor. Ayrıca UPS'in hayır kolu olan UPS Vakfı Mütevellisi olmasının yanında Johnson Controls, Inc., Airlines for America ve hizmet işletmelerini temsil eden ve dünya ticareti önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Coalition of Service Industries Yönetim Kurullarında da üye sıfatıyla bulunuyor. Kendisi aynı zamanda World Affairs Council of Atlanta'ya da başkanlık yapıyor.

Ackerman şunları söyledi: "Geçen yedi yıl boyunca Başkan ve CEO olarak görev yapan Scott Davis, en çalkantılı küresel ekonomik dönemlerden birinden geçerken becerileriyle UPS'e yön verdi ve bu esnada yükselen piyasalarda ve özel iş segmentlerinde büyüme stratejilerini gerçekleştirdi.  Scott'ı kutluyor ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak liderliğinden ve sezgilerinden yararlanmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz."

29 yıldır şirketin çalışanı olan Davis, 1986 yılında kendisinin CEO pozisyonunda bulunduğu II Morrow teknoloji şirketinin UPS tarafından satın alınmasıyla UPS'e katıldı. Oregon'lu Davis 2001 yılında CFO görevini üstlenip UPS Yönetim Kurulu’na katılmadan önce finans ve muhasebe alanında sorumlulukları giderek artan çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2006 yılında başkan yardımcısı seçildi ve yine aynı yıl UPS Yönetim Kurulu’na seçildi. 1 Ocak 2008'de CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Davis'in liderliğinde UPS lojistik ağında önemli iyileştirmeler gerçekleştirerek Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki erişim alanını genişletti, aynı zamanda yeteneklerini geliştirdi. Davis uluslararası operasyonlarda, tedarik zincirinde ve nakliyede hızlı büyümeye başkanlık etti. Ayrıca, şirketin ABD ve Avrupa hava ağını genişletmeye yönelik stratejik inisiyatiflerin, Shenzhen'de Asya hava aktarma merkezinin açılmasının, şirketin en büyük operasyon birimi olan ABD küçük paket organizasyonunun dönüşümünün denetimini gerçekleştirdi.  Ayrıca Davis'in yönetiminde şirket, cömert bir temettü politikası ve hisse geri alma programıyla hissedarlara önemli bir değer kazandırma politikasını hayata geçirdi.  UPS'teki uzun süreli hizmetine ek olarak Davis zamanını ve uzmanlığını politika yapıcı organizasyonlara katkıda bulunmaya harcadı; President's Export Council'deki hizmeti ve Federal Reserve Bank of Atlanta başkanlığı bunlar arasında en dikkate değer olanların başında gelmekte.