Avrupa ’nın en büyük otomotiv üreticisi VW’nin yeni yatırımını kapmak için Polonya ile çekişen Türkiye , bu yarışı kaybetti. Polonya yatırım ajansından yapılan açıklamada, Alman Volkswagen Grubu’nun Polonya’nın batısına 1.1 milyar dolarlık (800 milyon Euro ) yatırım yapacağı belirtildi. Açıklamada, “VW Grubu, Wrzesnia’ya yaklaşık 3.4 milyar ziloti (1.1 milyar dolar) yatırım yaparak ticari araç modeli Crafter’ı üretecek. Bu yatırımla kurulucak fabrikada 2 bin 300 kişi istihdam edilecek” denildi.

'MUSLUKÇU' DA OLSA AVRUPALI!
Hüriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre, VW yenilenecek ticari araç modeli Crafter’ın üretim üssü olarak AB'ye katıldığından bu yana, 'Avrupa'nın muslukçusu' adıyla anılan Polonya’yı seçmiş oldu. Volkswagen, 2016’nın sonundan itibaren üretmeye başlayacağı yeni Crafter fabrikası için yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırım yapacak. Polonya’daki yeni tesiste yılda 100 bin Crafter üretilecek.
Türkiye'nin en çok satılan ikinci otomobili olan Volkswagen'in Türkiye'ye yatırımı uzun bir süre gündemi meşgul etmiş, özellikle eski bakanlar Zafer Çağlayan ve Nihat Ergün Volkswagen'i Türkiye'de yatırıma ikna etmek için büyük çaba göstermişti.