Müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı her geçen gün daha üst bir noktaya taşıyan Mercedes-Benz Türk, etkinlikte sektörün ihtiyaçları ve müşterilerin beklentilerine mercek tutma ve sektöre özel haute-couture tasarlanan araç ve hizmetlerini tanıtma fırsatı buldu. Sunduğu hizmetlerde ve araçlarında her türlü yeniliği yaparak gerek yeni kampanyalar, gerekse ürünlerinde sunduğu ek donanımlar ile müşteri memnuniyetine verdiği önemin altını bir kez daha çizdi.

 Sohbet toplantısında sektör ihtiyaçlarını adresleyen ürünler masaya yatırıldı

Antalya’nın önde gelen Mercedes-Benz otobüs ve hafif ticari araç müşterilerinin katılımıyla gerçekleşen yemek öncesinde bir de sohbet toplantısı düzenlendi. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ve Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz, Mercedes-Benz Türk’ün yetkili bayii Hastalya’da düzenledikleri basın söyleşisinde turizm sektörünün ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayan araçları hakkında bilgi vererek sektöre özel ortak sundukları hizmetler hakkında detaylı bilgi verdiler.

Burak Tarım: “8 koltuktan 54 koltuğa kadar Mercedes-Benz'de herkesin yeri hazır"

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, turizm sektörünün, ülkemiz ve ekonomimiz için büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye’de turizm sektörü, henüz potansiyelinin sınırlarına erişmiş değil. Ülkemize gelen turist sayısının ve yapacakları ortalama harcamaların önümüzdeki yıllarda artmasını bekliyoruz. Diğer taraftan turistlerin hizmet ve kalite beklentilerinde de artış söz konusu. Buna bağlı olarak turizm sektörümüz her geçen gün kalitesini ve hizmet çeşitliliğini arttırmaktadır. Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak biz de üzerimize düşen görevi yerine getiriyor ve sektöre yeni, konforlu ve en önemlisi güvenli araçlar sunarak katkıda bulunuyoruz. Şirket olarak turizm sektöründeki işbirliklerimizin uzun soluklu olmasını arzu ediyoruz ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla konforlu, kaliteli, güvenli ve ekonomik ürünlerimizin yanısıra finansman, ikinci el ve satış sonrası hizmetlerimizle müşterilerimize geniş bir hizmet yelpazesi de sunuyoruz. 2013 yılında “8 koltuktan 54 koltuğa kadar Mercedes-Benz'de herkesin yeri hazır" diyerek turizm sektörü ile dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamıştık, bu sene de sektöre yapılan satışlar açısından kuvvetli bir başlangıç yaparak, turizm alanındaki ağırlığımızı arttırmaya devam ediyoruz”.

Tufan Akdeniz: “Turizmin kalitesini arttırdığımızı düşünüyoruz”

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz  “Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar olarak turizm ve seyahat sektörünün tüm paydaşlarıyla her zaman çok yakın ilişkiler içerisindeydik. Bu yakın ilişkiler sayesinde ürünlerimizi geliştirirken müşteri bildirimlerinden çok faydalandık ve sektöre özel geliştirdiğimiz ürünlerle turizmin kalitesini arttırdığımızı düşünüyoruz. Sağlam temelleri olan bu ilişkilerin gelecekte de pekişerek devam edeceğini öngörüyoruz. Biz çok dinamik ve gelişmekte olan bu sektörün ihtiyaçlarına çok hızlı cevap verebilen bir şirketiz. Sene içerisinde yapılan mevzuat değişikliği ile 8+1 araçlarla ilgili gelişmelere, piyasaya yeni sunduğumuz 9+1 Vito aracımız ile değişimlere ve beklentilere ne kadar hızlı tepki verebildiğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Yeni Vito 9+1 ve yenilenen Sprinter; ön plana çıkan konfor, yakıt ekonomisi ve güvenlik özellikleri ile önümüzdeki dönemde de sektörün vazgeçilmez araçları olacaktır. Bizim üzerimize düşen turizm ve taşımacılık sektörlerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek ve bu gelişimi desteklemektir. Orta ve uzun vadede de sektörün her türlü ihtiyacına destek olabilme arzusundayız.’’ şeklinde konuştu.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz, 1995 yılından beri piyasaya sunduğu ve segmentinin lideri olan Sprinter modelini yeniledi. Farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri sayesinde çok sayıda versiyonu ile müşterilere sunulan yeni Sprinter’da 2 farklı dingil mesafesi, 5926’dan 7361 mm’ye 3 farklı uzunluk seçeneği ve “standard”, “yüksek” ve yeni “süper yüksek” olmak üzere 3 farklı tavan seçeneği mevcut. 

Mercedes-Benz mühendisleri Yeni Sprinter’ı tasarlarken Mercedes-Benz şoförlerinin yorum ve beklentilerinden ilham alarak aracın dış tasarımına daha da güçlü bir görünüm kazandırdılar. Buna paralel olarak aracın konfor donanımları artırıldı, güvenlik donanımları geliştirildi ve standart olarak sunulan fonksiyonel özellikler arasına yenileri eklendi. Yeni Sprinter’ın yepyeni görünümü, araca daha da maskülen bir hava kazandırdı. Yeni Sprinter, geliştirilen direksiyon fonksiyonlarıyla sürücülerin  konfor beklentilerini en üst seviyede karşılıyor. Yeni tasarımı sayesinde daha rahat kavranabilen, çok işlevli hidrolik direksiyonu yol boyunca rahat bir sürüş sağlarken “hız sabitleyici”, özellikle uzun yollarda hızı sabitleyerek kullanıcılara hem güvenli hem de birinci sınıf sürüş keyfi sunuyor. Minibüs araçlarında konforu arttırılmış yolcu koltukları ise estetik ve konforu bir arada sunuyor.

 Mercedes-Benz Vito 9+1

Ekonomikliği, çevreye uyumu ve dinamizmi ile hafif ticari araç kategorisine yeni bir boyut getiren Mercedes-Benz Vito, geliştirilen motorları ve şanzımanları, düşük emisyon değerleri ve yakıt tüketimi, buna bağlı olarak sunduğu yüksek performansı ve konforuyla dikkat çekiyor. Türkiye pazarına özel geliştirilen Vito Minibüs 9+1 modeli, turizm sektörünün en çok tercih edilen araçlarından olacak.

Mercedes-Benz Vito’da BlueEFFIECIENCY teknolojisi standart olarak sunuluyor. Ayrıca tüm düz vites modellerde sunulan ECO start-stop çevre ile uyumlu ve işletme maliyetlerini önemli derecede düşüren çok önemli ve sınıfının tek aracı olarak öne çıkıyor.  Sürücü mahallinin ergonomik yapısı Vito’nun araç içini daha da çekici kılıyor. Mercedes-Benz otomobillerini çağrıştıran Vito, kullanıcısına bununla birlikte bir ticari araçtan beklenen dayanıklılığı, performansı ve işletme ekonomisini sunuyor.

Mercedes-Benz Tourismo

Mercedes-Benz Türk tarafından Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Tourismo, hem turizm sektörüne hem de şehirlerarası yolcu taşımacılığına hitap ediyor.

Standart olarak otomobillerde kullanılan aktif güvenlik sistemleri ile donatılan Tourismo, başta savrulmayı önleyerek virajlarda ve ani manevralarda güvenliği sağlayan ESP,  tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesini engelleyen ABS, her koşulda dengeli frenleme sağlayan elektronik fren sistemi EBS, hızlanma anında çekici tekerleklerin kaymasını engelleyerek buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkanı veren ASR, yüksek yol tutuşu sağlayan elektronik seviye kontrolü, araç içi kablolamayı azaltan ve etkin veri iletişimi sağlayan FPS, fren destek sistemi BAS ile sürücüye yüksek teknolojinin sunabildiği tüm güvenlik desteğini sağlıyor.  Bağımsız ön aks ve tüm tekerleklerde disk frenleri araç güvenliğini tamamlıyor. Bu güvenlik önlemleriyle Tourismo segmentinin en güvenli aracı ünvanını hak ediyor.

Yolcusuna yüksek konfor ve güvenlik sağlayan Tourismo, tasarruf ve yüksek kazanç için de gerekli tüm şartları yerine getiriyor. Güçlü soğutma/ısıtma sistemleri ile araç içinde kendi iklimini oluşturan Tourismo transfer, tur ve şehirlerarası seyahatleri keyfe dönüştürüyor.

Ergonomik şoför mahallinde rahat ulaşılan park freni kumandası ve joystick şeklindeki servo-shift vites kolu dikkat çekiyor. Sağ ve sol kol dayamalarıyla tamamlanan dönebilir ve ısıtmalı sürücü koltuğu ile sürücülere maksimum sürüş konforu sunuluyor. Mercedes-Benz’in yaygın servis ve yedek parça ağıyla da Tourismo, Türkiye’nin her yerinde kullanıcısının yanında yer alarak turizm sektörünün en çok tercih edilen otobüs modeli olmaya devam ediyor.