Tırsan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 6 Mart 2013’teyetkilendirilen TSE’nin Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirmesi’nden başarıyla geçerek ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve ‘Tasarım Onay Sertifikası’ ile belgelendirildi.Sektörde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi oldu. 

Türkiye’de ADR mevzuatına uygun ilk tanker üretimini gerçekleştiren Tırsan, 2002 yılından bu yana ürettiği mevzuata uyguntip onaylı tehlikeli madde taşıyan araçları,Kässbohrer markası ile başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç etmektedir. Tırsan, şimdiye kadar belgelendirme çalışmalarını Almanya’nın yetkilendilendirme kuruluşları TÜVSÜD ve Dekra ile yürütüyordu ve Türkiye’de TSE’nin yetkilendirilmesinden sonra belge verdiği ilk üretici oldu.

Uzun yıllardır tasarımdan üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerinADR mevzuatına tam uyumlu şekilde yapılıyor olması, TSE’nin sertifikalandırma kriterlerinin hızlı ve eksiksiz olarak karşılanmasını ve böylece ilk sertifikalandırılan üreticiolunmasını sağlamıştır.   

1 Ocak 2014’ten itibaren trafiğe tescili yapılacak olan tehlikeli madde taşıyan tüm yeni araçların, TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün sertifikalandırdığı treyler üreticileritarafından üretilmiş olmaları ve belgelendirilmeleri zorunlu olacaktır. Bu sorumluluk ile belgelendirme çalışmalarını tamamlayan Tırsan, sektörün gelişimi için gerçekleştirilen tüm uygulamalarda ilk olmayaklaşımı ile çalışmalarına devam ettirmektedir.