Otokar, iş sağlığı ve güvenliği alanında hayata geçirdiği uygulamalarla elde ettiği başarılara yenilerini ekledi. Otokar, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından bu yıl 2'nci kez düzenlenen "Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)" yarışmasında iki ödül birden kazandı.
 
OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi kapsamında üretim çalışmalarını en üst düzey güvenlik önlemleriyle sürdürerek kaliteli bir işyeri anlayışı sunan Otokar, bu yıl 135 başvurunun gerçekleştiği yarışmada tanker üretiminde riskli durumları ortadan kaldıran "Tanker Döndürme" projesi ile "Altın Eldiven", üretim esnasında çalışanlarda el, kol bilek ve bel incinmelerini sona erdiren "Treyler Kapı Döndürme” projesiyle de "Altın Öneri" ödüllerinin sahibi oldu.
 
Lojistik sektörüne tenteli, frigorifik, tanker, semi-treyler ve kamyonüstü uygulamaları ile hizmet veren Otokar’ın “Tanker Döndürme” projesi tanker şase grubunun kaynatılmasından sonra döndürme aparatında, şase grubuna kadar döndürülmesini kapsıyor. Yeni çalışma modeli ile operatör hataları, çevirme işlemi sırasında güvenlik alanı ihlali, iş gücü kaybı risklerinin yanı sıra tankerin yere düşürülmesiyle doğabilecek maddi riskler de ortadan kaldırdı.
 
Üretim süreçlerinde topyekûn mükemmellik felsefesini benimseyerek iş süreçlerini ulusal ve uluslararası standartlara göre en üst seviyede tedbirlerle yöneten Otokar'ın "Treyler Kapı Döndürme" projesi ise çalışanlarda kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarını ortadan kaldırdı. Proje sayesinde üretim esnasında çalışanlar için risk oluşturan el, kol, bilek ve bel incinmelerinin önüne geçildi. Ayrıca, işçilik maliyeti yarıya düşürülerek, kapıların döndürülmesi sırasında meydana gelebilecek kalite problemleri giderildi.
 
Hayata geçirdiği yatırımlarla iş güvenliği konusunda örnek teşkil eden çalışmalara imza atan Otokar'ın düzenlenen törende ödüllerini Otokar İnsan Kaynakları Direktörü Berent Ergin, MESS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Nuri Özgen ve MESS Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bakan'dan teslim aldı.
 
“ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN GÜVENLİĞİ”
Elde edilen başarıyla ilgili olarak Otokar için önceliğin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu belirten Berent Ergin; "Şirket olarak prensibimiz; en önemli değerlerimiz olan çalışanlarımıza sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için gerekli tedbirleri almak. Son 10 yılda 310 milyon TL'lik toplam Ar-Ge harcaması gerçekleştiren ve bugün Türkiye'nin en çok patent başvurusu yapan şirketleri arasında yer alan Otokar olarak projelerimiz ile iki ödül birden kazanmaktan dolayı mutluyuz. Hem MESS yönetimine, hem jüri üyelerine, hem de projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.