Avrupa’nın en büyük ekspres taşımacılık pazarı ve uluslararası gönderilerin bir numaralı hedef ülkesi olan Almanya’ya ihracat yapan tüm ülkeler, kapsamı genişleyen bu hizmetten yararlanacak.

Bu yenilik, öğleden önce teslim yapılabilen yerlerin sayısının iki katına çıkması anlamına geliyor. Böylelikle TNT, gönderilerin Almanya’nın büyük bir bölümüne, bir gün daha erken ulaşmasını sağlıyor.

Teslim süreleri üstündeki kontrolünü daha da artıran TNT, hız ve güvenilirlik konularında müşterilerinin beklentilerini karşılıyor. Bu iyileştirmeler, özellikle KOBİ’lerin ve otomotiv, yüksek teknoloji, sağlık ve lifestyle sektörlerinden büyük firmaların tedarik zincirlerini güçlendirirken Alman pazarına ve müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini mümkün kılıyor. Örneğin otomotiv sektöründe, yedek parçaların öğlen 12’den önce teslim edilebilir olması, aynı gün öğleden sonra üretim bandında kullanılması anlamına geliyor.

TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, “Müşterilerimiz için hizmetlerimizi her geçen gün iyileştirmek TNT olarak Outlook stratejimizin temelinde yer alıyor. Avrupa’daki ekspres taşımacılık hizmetlerimizin etkinliği ve erişimini artırmaya, ihracat yapılan başlıca ülke olan Almanya’dan başlıyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Karayolu Ağı’na yatırımları ve Kasım 2014’te gerçekleştirdiği Liege Ana Aktarma Merkezi’nin operasyonlarına getirdiği yenilikler sayesinde, TNT Liege ile Hannover arasında günlük uçuşlar artık mümkün. Ayrıca, karayolu hizmet ve operasyonlarına getirilen değişiklikler, depolar arası bağlantılar ve operasyon süreçlerinin elden geçirilmesiyle Almanya çapında hizmet ağı daha da iyileştirilmiş bulunuyor.