Eğitime, Türkiye’nin önde gelen hava yolu firmalarından THY ile Opet’in ortaklaşa kurduğu THY Opet çalışanları, sektörün başarılı lojistik firmalarından Güvenok, Acapet ve Özvolkan firmaları yetkilileri katılım gösterdi. Yapılan eğitimde katılımcılara, Tırsan’ın Kässbohrer markası ile ürettiği ADR’li akaryakıt tankerlerinin tanıtımı yapılarak, kullanılan teknoloji ve ADR Mevzuatı hakkında bilgiler verildi.

Tırsan Mühendislik ve Belgelendirme Müdürü Tahsin Doğan ve Ürün Geliştirme Yöneticisi Mehdi Kuç tarafından verilen eğitimde; ADR mevzuatı, süreçleri, uygulamaları, ADR’li araçların tasarım uygunluğu, üretim yeri uygunluğu, T9 belgesi, güvenli taşımacılık, kalite sistemlerinin gereksinimleri ve görevli personelin özellikleri konuları ele alındı. Eğitimde yapılan sunumlar ve uygulamalı çalışmalar ile katılımcılar detaylı bilgilendirildi.

Tırsan, 2002 yılından günümüze ADR mevzuatındaki mühendislik birikimi ve üretim tecrübesini birleştirerek ürettiği treylerleri ile sektörün rekabetçiliğine ve geleceğine hizmet vermektedir. Tırsan, 2013 yılında TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirme sonunda Ulusal Uygunluk Belgesini almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi olmuştur. 2009 yılında kurduğu sektörün ilk ve tek AR-GE merkezinde mühendislik tecrübesini teknoloji ile birleştirerek lojistik sektörüne hizmet veren Tırsan, her zaman müşterilerinin çözüm ortağı olmaktadır.

ADR Mevzuatına tam uygun olarak üretilen Tırsan’ın Kässbohrer markalı tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığına yönelik ürün gamı; akaryakıt taşımacılığından, zift taşımacılığına ve 2000’den fazla farklı kimyasal maddeyi taşımaya yönelik kimyasal tankerleri içermektedir. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç edilen araçlar Türkiye’de de ADR’li araç dendiğinde müşterilerin en çok tercih ettiği tankerlerdir.