21 Mayıs'ta Kuala Lumpur'da düzenlenen törende Airbus Müşteri Hizmetleri Başkan Vekili Didier LUX tarafından takdim edilen "Avrupa'nın En İyi Operasyonel Mükemmellik" ödülünü, Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı adına Türk Hava Yolları Teknik Başkanı Atilla Coşkun teslim aldı. Airbus A320 ailesi içindeki farklı uçak tiplerinin operatörleri için toplamda sekiz ödül verildi.

Türk Hava Yolları'nın A320 filosu ödülü, iki yılı aşkın bir süre zarfında, operasyonel mükemmellik adına bir dizi kriter kıstas alınarak ve diğer havayolu şirketlerinin mevcut filolarına kıyasla sergilediği üstün performans neticesinde elde etti. İki yılı kapsayan operasyon verilerine dayalı olarak, filodaki uçak sayısının dikkate alınması, günlük kullanım oranları, teknik güvenilirlik ve operasyonel nedenlerden ötürü gerçekleşen gecikme sayıları, ödülü tayin etmede esas alınan başlıca seçim ölçütleri.

THY'nin Teknik Başkanı Atilla Coşkun, "Airbus A320 filomuzun layık görüldüğü, 'Avrupa'nın En İyi Operasyonel Mükemmellik' ödülünü almaktan gurur duyuyoruz. Bu ödül, THY filosunun güvenlik, güvenilirlik ve işlerlik noktalarında en yüksek standartlara sahip olmasını temin eden THY teknik ekibi ve kendi bölgelerinde öncü iştiraklerimiz; Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Habom A.Ş. arasındaki güçlü işbirliğinin bir neticesi. Ödülün bizim için bir diğer önemi ise, Airbus ile özellikle son yıllarda daha da güçlenen, köklü ve başarılı işbirliğimiz üzerinde sağladığı ilave katkı" dedi.

Airbus ve Boeing yapımı 250 uçaktan oluşan THY filosunda Airbus A320 ailesine ait 90 adet uçak bulunuyor. Siparişi verilen uçaklarla birlikte 2020 yılında bu sayının 176'ya ulaşması bekleniyor.