Honeywell’in (NYSE: HON) mobil işgücüne bugüne kadar eşi görülmemiş esneklik ve üretkenlik sağlayan onuncu nesil araç terminali (VMC) Thor VM2 çıktı. Thor VM2 9,7 inçlik (25 cm) daha büyük XGA ekranı ile Thor VM1’in başarısını daha da geliştirerek hemen zaman kazandırmak ve tedarik zincirinde öngörülmeyen aksamalara karşı koruma sağlamak üzere çığır açan mobil teknolojiden yararlanıyor.

Sahada değiştirilebilir bir ön panel ile donatılan Thor VM2, zarar görmeye en yatkın iki bileşen olan klavye ve dokunmatik ekranı kullanıcı tarafından değiştirilebilir bir parça haline getiriyor. Sonuç olarak, kullanıcılar araç terminallerinde en yaygın olarak görülen arızaları yoldayken gidererek bakım maliyeti ve yedek parçaya ayrılan bütçeyi azaltıyor.

Quick Mount Smart Dock, aktif oturumu iptal etmeksizin araçlardaki arızalar ile başa çıkabilmek veya iş yükü değiştikçe bilgisayarları yeniden tahsis etmek için kullanıcıların VM2’yi on saniyenin de altında bir sürede yerinden çıkarmasına imkan vererek kullanıcı verimliliğini en üst düzeye yükseltiyor. Örneğin, tedarik zinciri çalışanları VM2’yi bir forkliftten çıkarıp tek bir işlem dahi kaçırmadan başka bir araca yükleyebiliyorlar. Hem Thor VM2 hem de VM1, Quick Mount Smart Dock ile uyumlu.

Birimlerin kontağın kapatılmasının ardından kullanıcı tarafından belirlenen bir süre sonra otomatik olarak uykuya yatması veya bekleme konumuna geçmesi için ayarlanabilen Thor VM2’nin Ateşleme Kontrolü, araç aküsünün boşalmasının neden olduğu bakım masrafları ve üretkenlik kayıplarına son veriyor. Alternatif olarak, “Otomatik Açılış” fonksiyonu bir düz akım (DC) enerji bağlantısını tetikleyerek açma/ kapama düğmesine olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor.

“Tedarik zincirinde inovasyon taahhüdümüz, müşterilerimizin öngörülemeyen ortamlarda çalışırken karşı karşıya kaldığı zorluklarla başa çıkması için sürekli olarak evriliyor” diyen Honeywell Tarama ve Mobilite Ürün Yönetim Müdürü Taylor Smith sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedarik zincirinde çarpıcı üretkenlik kazanımlarını mümkün kılan modern bir cihaz sunmak üzere bugüne kadar geliştirmiş olduğumuz araç terminali yelpazemizi daha da genişlettik.”

 Hızlı bir 1.6GHz Atom Z530 işlemciye sahip olan Thor VM2’de, 802.11 WLAN radyo ve Bluetooth® kablosuz bağlanabilirlik standart özellikler. Opsiyonel WWAN radyo tüm limanlar, sahalar ve diğer açık alan uygulamalarında bağlanabilirlik sağlıyor. Thor VM2, yapılacak işe özel depo faaliyetleri ve yönetimi için optimal olan Microsoft® Windows CE 6.0 veya masaüstü/ dizüstü ortamının genişletilmesi ve taşınabilirliği için Windows® Embedded Standard işletim sistemi ile çalışıyor.

Thor VM2, kayıp bir cihazın uzaktan emniyete alınması, cihazların kayda geçirilmesi ve ayarlanması, şirket varlıklarının izlenmesi ve güçlü şifre koruması sağlanması için yegane tek konsollu tarama ve mobilite yazılım paketi olan Honeywell’s Remote MasterMind™ 3.0 cihaz yönetim yazılımı ile uyum gösteriyor. Her iki işletim sisteminde de Honeywell’in RFTerm terminal emülasyon yazılımı bulunuyor.