İhracatın arttırılması ve ihracatçı firmaların desteklenmesi amacıyla, Küresel Ticaret Çözümleri’yle müşterilerine yol gösteren Türk Ekonomi Bankası (TEB), dış ticaret yapan müşterilerine ihracat işlemlerinde, hız ve kolaylık sağlayan İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) düzenleme hizmetini ihracat genelgesi değişikliğine uyarlayarak hizmete sunuyor. 

Kur bilgileri geriye dönük takip edilebilecek

3 Ocak 2022’de yapılan genelge değişikliğinden itibaren İhracat Bedel Kabul Belgesi’ne (İBKB) bağlanan USD, EUR ve GBP döviz cinsi ihracat bedellerinin yüzde 25'inin TCMB tarafından ilan edilen ve işlem anında geçerli döviz alış kuru üzerinden Merkez Bankası'na satışı zorunluluğu getirildi. TEB; bu genelge değişikliğine uygun olarak, İBKB düzenleme hizmetini hayata geçirdi.  İhracatçı müşteriler bu hizmet ile anlık TCMB kurunu görerek, bedelin yüzde 25’ini otomatik döviz satışı yaparak İBKB düzenleyebilirler. Ayrıca, düzenledikleri İBKB’leri ve uygulanan kur bilgilerini geriye dönük takip edebilirler.

Online işlem kolaylığı

TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Küresel ticaret çözümlerimizle, müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinde, şube temasını azaltarak hız ve kolaylık sağlayan servislerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.  Bu amaçla, internet şubemizden sunduğumuz Online İBKB düzenleme servisimiz ile ihracatçı müşterilerimiz, şubelere yazılı talimat göndermeden, Bankanın işlem havuzunda sıra beklemeden, işlem anında geçerli TCMB kurunu izleyebilir ve buna göre belge düzenleyebilirler” dedi.