Gelişmiş ve yeni pazarlarda, giderek artan büyüme talebini karşılamak üzere alınan bu yatırım ile BlaBlaCar toplamda 300 milyon dolardan fazla yatırım alarak Avrupa’nın en iyi finanse edilen startup şirketlerinden biri haline geldi.

20 milyondan fazla üyesiyle, Türkiye dahil 19 ülkede yolculuk paylaşımını yaygın hale getiren BlaBlaCar, araçlarda kullanılmayan kapasiteyi, yani boş koltukları değerlendirerek şehirler arası yolculuklar için ekonomik bir ulaşım alternatifi oluşturuyor. BlaBlaCar yolculuk paylaşım ağı, şehirler arası yolculuklarda aynı yöne giden sürücü ve yolcuları biraraya getirerek yolculuk masraflarını paylaşmalarına olanak tanıyor. BlaBlaCar’ı dünya çapında paylaşım ekonomisinin liderlerinden biri haline getiren bu model, aynı zamanda, karayolu yolculuklarının daha hesaplı ve verimli hale gelmesine yardımcı oluyor.

BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “Girdiğimiz her yeni pazarda, BlaBlaCar topluluğunun hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve vizyonumuzun bu kadar çok insanda yankı uyandırdığını görmek bizi çok sevindiriyor. Gerçek paylaşım değerlerine dayanan eşsiz bir faaliyet alanı yarattık ve bu yatırım, önümüzdeki yıllarda potansiyelimizin daha da fazlasını gerçekleştirmemize yardımcı olacak.”

2014 yılı Temmuz ayında alınan 100 milyon dolarlık yatırım sonrası, BlaBlaCar; Türkiye, Hindistan ve Meksika gibi gelişmekte olan pazarları da kapsayan 7 ülkeye giriş yaparak üç kıtaya yayıldı ve gerçek anlamda küresel bir marka haline geldi. Nisan 2015’te Almanya merkezli, dünyanın ikinci en büyük yolculuk paylaşım ağı carpooling.com’un da dahil olduğu, Almanya, Meksika ve Doğu Avrupa’da yapılan üç satın almayla Avrupa’da konumunu sağlamlaştıran yolculuk paylaşım ağı,pazarı daha da güçlü hale getirdi.

D serisi yatırım, BlaBlaCar’ın Avrupa’da ivme kazanan büyümesi ve araç sahibi olmanın ve benzin maliyetlerinin yüksek olduğu gelişmekte olan pazarlara hızlı girişinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. BlaBlaCar, bu yatırımı, devam eden büyümesini ve önümüzdeki dönem genişlemesini desteklemek amacıyla kullanacak. Şirketin şu anki hedefleri arasında Brezilya, Asya ve Latin Amerika’daki diğer pazarlar görünüyor.

BlaBlaCar’ın kurucu ortağı ve COO’su Nicolas Brusson son alınan yatırımı şöyle değerlendirdi: “Her çeyrekte 10 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan, üç kıtaya yayılmış oldukça verimli bir ulaşım alternatifi geliştirdik. Bu yeni yatırımla, yeni ve gelişmiş pazarlarda büyümemizi hızlandıracak ve dünyanın, gücünü insanlardan alan en büyük ulaşım topluluğunu oluşturmaya devam edeceğiz. Bu finansman, küresel anlamda mobiliteyi dönüştürmek için son derece önemli bir adım.”

Insight Venture Partners Yöneticisi Jeff Horing deyönetim kuruluna katılarak, “Bu kadar önemli bir zamanda Frédéric, Francis, Nicolas ve ekibe katıldığım için çok mutluyum. Bu ekip, dünya çapında benzersiz bir hizmeti inşa etmede giderek artan bir başarı sergiliyor. Kullanım oranları bu kadar yüksek bir şirket bulmak kolay değil, özellikle de daha büyük bir hikayenin henüz sadece başındayken.”dedi.

BlaBlaCar, 2006 yılında Frédéric Mazzella (CEO), Francis Nappez (CTO) ve Nicolas Brusson (COO) tarafından kuruldu. Şu anda, Türkiye, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika, İspanya, Almanya, İngiltere, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Ukrayna, Hindistan ve Meksika’da faaliyet gösteriyor.

Bu yeni yatırım, 2011 yılında ISAI’den alınan 1.250.000 euroluk A serisi, 2012’de Accel Partners’ın 10 milyon dolarlık yatırımı ve 2014 yılında Index Ventures’den alınan 100 milyon dolarlık C serisi yatırımın ardından gelen son yatırım oldu.