Lufthansa  ve Türk Hava Yolları’nın iştiraki SunExpress 50 adet Boeing 737 BA.N cinsi uçak sipariş verdiğini açıkladı.

Hürriyet'in haberine göre siparişin liste fiyatı 4.5 milyar dolar düzeyinde olurken, siparişlerin 40’ı kesin, 10’unun ise opsiyonlu olacağı bildirildi. Kesin siparişlerin 25 adeti Next Generation 737-800, 15’i ise 737-8 Max tipi olacak. Siparişler 2015 ile 2021 arasında teslim edilecek.

YAKIT TASARRUFU

Bu karar ile Türkiye ve Avrupa’da büyümelerini garanti altına aldıklarını ifade eden SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “737 MAX günümüzün yakıtı en verimli kullanan uçaklarından. Tek koridorlu uçaklarında yüzde 14’lük ek yakıt tasarrufu iyileştirmesi sağlamak üzere geliştirilen yeni ileri teknoloji kanatçıklar gibi aerodinamik iyileştirmeler ile birlikte, son teknoloji CFM Uluslararası LEAP-1B motorlara sahip. Söz konusu iyileştirme uzun mesafelerde daha da fazla görülecek. Bu da SunExpress’in gelecekteki büyümesinin mükemmel bir tamamlayıcısı olacak” diye konuştu. 

10’u opsiyonlu 50 adet yeni 737 uçağı içeren siparişin, SunExpress’in geleceğine ilişkin bir kilometre taşı olduğunun altını çizen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “Şirketimiz, Türkiye ile Türk turizmine kaynak sağlayan pazarlar arasındaki seyahat ticaretinin her zaman çok önemli bir parçası oldu. SunExpress, bu yatırımla Avrupa’nın önde gelen tatil havayolu şirketleri arasındaki güçlü konumunu gösteriyor. İş modelimize mükemmel şekilde uyan yeni Boeing uçağının da yardımıyla, daha da güçlenmenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.