Buna göre, Shell tarafından üretilen motor yağları, Hyundai servislerinde tavsiye edilecek olup aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70’in üzerinde ülkede müşterilerin kullanımına sunuluyor. Sözleşmeyle birlikte iki şirketin 10 yıldır devam eden işbirliği 15 yılı dolduracak.

Shell Global Pazarlama Başkan Yardımcısı Roger Moulding, “Bu sözleşme, Shell’in teknoloji liderliğiyle Hyundai müşterileri için yüksek kaliteli motor yağları tedarik etmeye ve bu yağları müşterek olarak geliştirmeye devam edeceğimiz anlamına geliyor” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “İster ürünlerle olsun ister satış sonrası hizmetlerle, pazarlamayla veya teknolojiyle; bu anlaşma daha ciddi bir işbirliği sayesinde her iki taraf için de değer yaratmamıza imkân tanıyor. İki küresel marka olarak önemli bir görevi üstlenerek, Hyundai müşterilerine tüm dünyada en iyi satış sonrası bakım ve servis deneyimini yaşatmayı arzu ediyoruz.”

Hyundai, müşterilerine PurePlus Teknolojisi ile geliştirilmiş Shell Helix Ultra dâhil olmak üzere tüm Shell Helix ürün portföyünü tavsiye ediyor.

Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak, "Hyundai ile Türkiye'de 5 yıldır verimli bir işbirliği sürdürmekteyiz.Hyundai satış sonrası hizmetlerinde tüm müşterilerine Shell Helix’i tavsiye ediyor. Yıllardır süren iş birlikteliğimiz çerçevesinde tüm Hyundai müşterilerine yüksek performans sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyor. 

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Önder Göker, “Satış sonrası hizmetlerde müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Shell ile yürüttüğümüz iş birliği sayesinde satış sonrası hizmetlerde yüksek performanslı bir ürün portföyü ile birlikte en iyi servis hizmetini sunuyoruz.”

Öte yandan Shell ile Hyundai, mevcut ve gelecek nesil motorlarda verimliliğin artırılması konusunda motor yağlarının öneminin farkında olarak Hyundai ürün  yelpazesinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni motor yağı formülleri geliştirip teknoloji ve inovasyon alanlarında da işbirliği yapmaya devam edecek.

Yarış Pistinde Başarı

Shell ile Hyundai yarış pistinde de işbirliği yapmaktadır. 2014 yılında Shell ve Hyundai Motorsport, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda teknik ortaklık kurdu. Söz konusu ortaklığın kurulmasını takiben Hyundai-Shell Rally Takımı daha ilk senesinde sezon başında koyduğu mütevazı hedeflerin üzerine çıktı. Ekip, Rally Deutchland’da (Almanya Rallisi) unutulmaz bir başarıya imza attı; yarışın birincisi ve ikincisi Hyundai-Shell Takımı’nın otomobilleri oldu. Ayrıca Meksika ve Polonya Ralli yarışlarında da dereceye girmeyi başaran Hyundai-Shell Rally Takımı, söz konusu üç yarışta toplam 12 etabı zaferle tamamladı.

Shell & Turcas Madeni Yağlar ekibi  20-23 Ağustos tarihleri arasında Hyundai yetkili servisleri sahipleri ile  Dünya Ralli Şampiyonasının Almanya ayağında bir araya geldi. Shell ve Hyundai arasındaki teknik iş birlikteliğine yakından tanık olan katılımcılar  yarış heyecanını birlikte yaşadılar.