Sertel Makina’nın 1961 yıllında at arabası ve tarım aletleri imalatı ile başlayan yolculuğu 1982 yılında Treyler üretimi ile devam etti. 1984 yılından sonra ise treylerin en önemli aksamı olan Dingil-Aks gurubu üretimine yöneldi. Aksaray’da başlayan bu üretim yolculuğu bugünkü durağı olan Konya’da uluslararası bir boyutta devam ediyor.

Sertel bugün 5 bin metrekaresi kapalı 10 bin metrekaresi açık alan olmak üzere 15 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiriyor. Yoğunlukla off-road treylere yönelik dingil üretim yaptıklarını dile getiren Sertel Makina Genel Müdürü Mustafa Sert, Avrupalı üreticilere göre tek dezavantajlarının ürünlerinin ağır olduğunu, buna karşılık ürünlerinin off-road uygulamalarda daha başarılı olduğunu kaydetti. Gelecekte hafif dingil üretimi için teknoloji yatırımları ve yeni tasarımlar üzerinde çalıştıklarına da değinen Sert, piyasada on-road için üretilen dingillerin off-road alanda da kullanıldığını bunun da kullanıcılara sorun çıkardığını söyledi. 

Yerli dingil üreticilerinin ihracatta önemli bir pazar payı olduğunu söyleyen Mustafa Sert, günü kurtaran ve bilinçsiz üreticiler yüzünden bazı ihracat pazarlarında sorun yaşadıklarını kaydederek, “Orta Doğu ülkeleri ve Rusya’da kalitesiz ürünlerden dolayı Türk dingilinin imajı zedeleniyor. Sektörü ve yetkililerin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Diğer yandan Sertel Makina olarak Suudi Arabistan, Rusya, Afrika gibi alternatif pazarlarda marka olabilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Ciddi geri dönüşler de sağlıyoruz.” dedi.

Günümüzde kullanıcıların sadece kalite değil, satış sonrası hizmetlere de önem verdiğini belirten Sert, Sertel‘in bu konuda servis, yedek parça ve uzaktan yardım konularında müşterilerine her zaman destek olduğunu sözlerine ekledi.