Türkiye’nin ilk lojistik temalı meslek yüksekokulu Beykoz Lojistik MYO Lojistik Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna, Beykoz Lojistik MYO Yüksekokul Sekreteri M. Murat Şentürk ve Endüstriye Dayalı Öğrenme ve Staj Koordinatörlüğü’nden Nilüfer Küçük’ün ziyaret ettiği mezunlarla iş yaşamı ve sektör hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda kendi iş fikirlerine yönelik planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanan mezunlardan Bahar Ceyhan, Görkem Önvural, Emine Çalışkan, Erdem Erbaş, Mahmut Yavuz, Sema Aykul, Sercan Tuncay ve Volkan Nadir Aksoy’a KOSGEB Girişimcilik sertifikaları verildi. CEVA LOGISTICS Depo Müdürü Murat Önvural’ın eşliğinde mezun öğrencilerin çalışma ortamları hakkında bilgi ve başarıları paylaşıldı.

“Beykoz Lojistik MYO mezunları sektörde tercih ediliyor”

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “Mezun öğrencilerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek iş yaşamları hakkında bilgiler edindik. Mezunlarımızın iş hayatlarında gösterdiği başarılar bizim için gurur verici. Okulumuzdan Lojistik, Bilgisayar Programcılığı, İşletme Programı, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarından 2008-2012 döneminde 806 öğrenci mezun oldu. 806 mezundan 572’si iş hayatına başlarken 389 kişi sektörde kendisine iş imkanı buldu. Yurt dışında çalışan mezunlar da eklendiğinde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu mezunlarının yüzde 77’lik bir kısmı sektör tarafından tercih edilen kişiler arasında yerini aldı” şeklinde konuştu.