Profesyonel iş yaşamına 2004 yılında Mercedes-Benz Türk’te başlayan Dr. Başak Demiryumruk Dikici, hafif ticari araçlar bölümünde satış deneyimi ardından bayi geliştirme departmanında çalıştı. 2011-2017 yılları arasında ise pazarlama İletişimi departmanında birim müdürü görevini yürüttü. 2017 yılında insan kaynakları departmanında göreve başlayan Dr. Başak Demiryumruk Dikici, en son olarak Mercedes-Benz İnsan Kaynakları İşgücü Yönetimi Grup Müdürü olarak görev yaptı.

Dr. Başak Demiryumruk Dikici, dijitalleşen işletmelerde yeni liderlik, bağlılık, kültür ve motivasyon modelleri üzerine yazdığı tez sonrasında da araştırma ve yayınlarına halen aynı alanda devam ediyor.

Dr. Başak Demiryumruk Dikici lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde 2005 yılında tamamladı. Ardından 2009 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi MBA programını bitirdi. Yine 2009 yılında California Santa-ClaraUniversity Global WomenLeadersforThe World programını da tamamladı. Dr. Başak Demiryumruk Dikici İstanbul Aydın Üniversitesi’nde işletme doktora programından 2020 yılında mezun oldu.