Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılaşma tehdidinin önüne geçmek ve uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla "yasak bölge ilanı"na gidilecek. Bu kapsamda pistin batı yaklaşma sınırında yer alan bir bölge çitle çevrilecek ve beton perde yerleşimine ilişkin ihale 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.


İlgili ihale Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde faaliyet gösteren Havaalanı İşletme ve Havacılık endüstrileri A.Ş. - HEAŞ tarafından gerçekleştirilecek. Özellikle yaz aylarında yoğun hava trafiğine tanık olan Sabiha Gökçen'de Batı yönlü iniş yapan uçakların piste güvenli iniş yapabilmesi amacıyla bu ihaleyi düzenleyen HEAŞ, böylece yaklaşma sınırını da genişletmiş olacak.

Sabiha Gökçen'e çit ve duvar
İhale kapsamında Pendik Kurtköy Yayalar Mahallesi'nde yapılaşmanın yoğun olarak gerçekleştiği kısmı kapsayan koruma önlemleri hayata geçirilecek. Kaynarca Koca Mezarlığı'nın uç kesiminden başlayan adım 500 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki alanın koruma altına alınmasını sağlayacak. 28 aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek ihale "Batı Yaklaşma İstinat Duvarı Yapım İşi" adı altında gerçekleştirilecek ve tel çit ve duar inşasını öngörecek.