Türk sivil havacılık yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetlerinin köklü ve global markası Çelebi, sahip olduğu uluslararası sertifikalara, yenilerini de ekliyor. İki kıta, 5 ülke ve 35 havalimanında yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veren Çelebi, Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik uygulamalarına ilişkin birbiri ardına gerçekleştirilen denetimlerden de büyük bir başarı ile çıkıyor.

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik uygulamalarına ilişkin olarak Mayıs ayında gerçekleştirilen denetimlerden ilki, Atatürk Havalimanı’ndaki Çelebi Kargo & Antrepo’da gerçekleştirildi. Validatör Axel Bohn tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçen Çelebi Kargo & Antrepo’ya RA3 Sertifikası verildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ikinci denetim ise Hindistan’ın Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda hizmet veren Çelebi Delhi Cargo Management India Pvt. Ltd.’de gerçekleştirildi. Validatör Matthias Haxter tarafından bu denetim de başarı ile sonuçlandı. Denetim sonrasında Çelebi Delhi Kargo da RA3 Sertifikası ile tescillendi.

Atatürk Havalimanı’ndaki Çelebi Kargo & Antrepo ve Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’ndaki Çelebi Delhi Cargo Management India Pvt. Ltd.’e yapılan denetlemeler sonucunda verilen RA3 sertifikaları ile birlikte, Macaristan’da Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı’ndaki Çelebi Ground Handling Hungary Ltd. ve Almanya’da Frankfurt Havaalanı’ndaki Çelebi Cargo GmbH ile birlikte Çelebi’nin kargo&antrepo hizmeti veren tüm birimlerinin Avrupa Birliği yeni hava kargo güvenlik uygulamalarına ilişkin uyumlulukları tescil edilmiş oldu.