11.000 km uzunluğundaki yolculuk Bremerhaven'den başlayıp Polonya, Belarus, Rusya ve Kazakistan'dan geçerek Çin'e varıyor. Nakliye işini Nisan ayı başından beri üstlenen lojistik firması Hellmann yolculuğun 18 gün içerisinde tamamlandığını belirtiyor.
                                                                                   
Araçların büyük kısmının taşınmasında hala deniz yolu ilk sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 80.000’den fazla araç, Çin'e daha önceden de olduğu gibi belirgin biçimde uzun süren deniz yolundan gönderilmişti. Deniz taşımacılığı, tren yolculuğuna kıyasla üç hafta daha uzun sürüyor. Ancak gemilere çok daha fazla sayıda araç sığdığından tek seferde daha fazla sayıda otomobil gönderilebiliyor.  
                                    
Porsche diğer otomobil üreticileri gibi Çin'de üretim yapmadığı için, Çin'de satılacak tüm arabalarını ihraç ermek durumunda. Öte yandan Hellmann şirketi Çin'e başka araba markaları ve başka Çin ithalatçıları için de tren yoluyla nakliye hizmeti veriyor. Örneğin, Daimler sözcüsü de bir pilot proje  bağlamında Çin'e ihracat için demir yolunu kullanacaklarını belirtmişti.