Üç ayrı ürünü içeren “DosanOil Madeni Yağ Serisi”, Sanko Makina’nın satışını gerçekleştirdiği Doosan İş Makineleri için yüksek performans ve koruma sağlayacak.

OMV Petrol Ofisi, Sanko Makina ile önemli bir iş birliğine imza atarak Doosan İş Makineleri için özel bir madeni yağ serisi üretti. Petrol Ofisi tarafından üretilen DosanOil markalı madeni yağlar, Türkiye genelindeki tüm Sanko Makina yetkili servislerinde hizmete sunulacak.

DosanOil madeni yağ serisinde iş makinalarında en çok kullanılan üç çeşit ürün seçeneği bulunuyor. ‘GR 80W90’ dişli yağı, ‘ENG 15W40’ motor yağı ve ‘HDR 46’ hidrolik yağı ürünlerini sunan DosanOil, iş makinelerinin zorlu koşullara karşı performanslarını artırırken, ekipmaların erken aşınmasını önleyerek kullanıcılara zaman ve maliyet avantajı sağlıyor.

Ürün grubunda bulunan ‘GR 80W90’ dişli yağı; iş makineleri, forklift  diferansiyellerinde, düz şanzıman ve hipoid dişlilerde kullanılmak üzere geliştirildi. ‘ENG 15W40’ dizel motor yağı ise turbo şarjlı ve düşük emisyonlu dizel motorlar başta olmak üzere, dizel motora sahip tüm iş makinesi, forklift ve jeneratör uygulamalarında API CI-4 sınıfı 15W/40 motor yağı tavsiye edilen modeller için öneriliyor. Yüksek viskozite indeksi özelliği sayesinde enerji tasarrufu sağlayan ve komponentlerdeki erken aşınmaları önleyen ‘HDR 46’ hidrolik yağı; iş makineleri, forkliftler, hava kompresörleri ile tüm endüstriyel ve mobil hidrolik sistemler için tavsiye ediliyor.

Özel seri, ihtiyaca göre üretildi

OMV Petrol Ofisi Madeni Yağlar Grup Müdürü Ulvi Kılıç, Petrol Ofisi Madeni Yağları’nın pazardaki liderliğini hatırlatarak: “Son teknoloji ile üretilen ürünlerimizi sektöründe lider olan firmalar ile bir araya getirmeye devam ediyoruz.

Petrol Ofisi’nin Derince’deki madeni yağ teknoloji merkezinde (POTEM) gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları kapsamında sürekli inovatif çözümlerle ürünlerimizi yeniliyor ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda özel ürünler sunuyoruz. İş makinelerinde kullanılan madeni yağlar, zorlu koşullarda çalıştıkları için sektör içerisinde özel değerlendirilmesi gereken bir grubu temsil ediyor. DosanOil ürün grubu için de özel bir çalışma süreci yürüttük ve Sanko Makina müşterilerine yüksek kalite ile maliyet tasarrufunu bir arada sunan bu seriyi ürettik” diye konuştu. 

Ulvi Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Üretim ve satışın yanı sıra, satış sonrası hizmetlere önem veren Sanko Makina ile iş birliğimizi uzun vadede sürdürmek istiyor ve Türkiye’nin iki büyük markasının iş birliğinden doğacak bu güç ile sektörde önemli işlere imza atacağımıza inanıyoruz.”

Sanko Makina Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Uğur Güllü ise;” Bu proje ile ülke çapında kendini kanıtlamış iki büyük kuruluşun birlikteliğinin ilk meyvasını dünyaya getirmiş olduk. Bunun yanı sıra bir dünya devi olan Güney Koreli Doosan’ı da unutmamak lazım. Sanko Makina’nın temsilciğinde yıllardır iş makinası sektöründe kalitesiyle ve Sanko güvencesiyle tercih sebebi olan ve bu sayede üst sıralarda yer alan Doosan iş makinaları DosanOil sayesinde kullanıcılarına daha güçlü bağlarla bağlanmış oldu. İş makinası kullanıcıları için zaman hayati önem taşır, iş kayıplarının saatlerle ölçüldüğü bir sektörde doğru yağı kullanmak makinaların ömrünü uzattığı gibi yanlış kullanımlardan kaynaklanacak zaman kayıplarını da ortadan kaldırmak demektir. DosanOil tüm Doosan kullanıcıları için beklenen ve sonunda hayata geçirilen bir proje oldu.” diye konuştu.