Pirelli, PS22 PISTA ile çok amaçlı lastikler segmentinde de konumunu geliştiriyor. Ürün gamına yeni eklenen 365/85 R20 PS22 164 G ve 395/85 R20 PS22 168 G ölçüleriyle birlikte, beş farklı ölçü ve yedi farklı yük taşıma kapasitesine sahip off-road lastiği üretimini Türkiye’de gerçekleştiren Pirelli, böylece bu sınıfta üretim yapan en önemli yerli üretici konumuna geldi.

Pirelli birçok Avrupa ülkesinin ordusuna lastik tedarik ediyor

Doğadaki gevşek zeminler, parçalanmış yüzeyler, çamur, çim ve kum üzerindeki çekiş için ideal olan ve asfalt üzerinde de verimli bir performans sağlayan PS22 PISTA, desen yapısıyla tüm akslardan çekişli/itişli araçlarda kullanılabiliyor. Bu özellikleriyle birçok Avrupa ülkesinin orduları tedarikçi olarak Pirelli’yi tercih ediyor. 

İç lastiksiz kullanıma uygun şekilde üretilmiş olmasına karşın, iç lastik ile kullanıma imkan veren topuk yapısına da sahip olan PS22 PISTA, “Topuk kilidi” ve “Run Flat” gibi lastik içerisine yapılan özel uygulamalara da imkan verebiliyor.

Daha iyi çekiş, mükemmel dayanıklılık

Güçlü bloklar ve derin kanal yapısıyla doğal gevşek zeminler ve kararsız yüzeylerde daha iyi çekişi garanti eden PS22 PISTA, çapraz şekilde birbirine bağlı olan blok yapısıyla zorlamalardan oluşabilecek yırtılma ve parça kopmalarına karşı mükemmel dayanıklılık sağlıyor. Aynı zamanda yüksek dirençli yapıya sahip dış katmanıyla sağlanan çift katmanlı sırt karışımı sayesinde lastik ömrünün uzamasının da sağlandığı PS22 PISTA’nın, mekanik ve histerik özellikleri bakımından geliştirilen, ısı oluşumunu azaltan ve dayanıklılığı artıran iç katmanıyla kilometre performansı da artırılmıştır.

PS22 PISTA’nın gövde yapısıyla iç stres minimize edilirken, yorulmaya karşı da direnci artırılmıştır. Pirelli’nin patentli yapısı olan 0° (Sıfır Derece) kuşak sistemiyle güçlendirilen çevresel kuşaklar da dayanıklılığı artırmaktadır.