Batı Teksas ham petrolü (WTI), Çin'de fabrika üretimi büyümesinin yavaşladığını gösteren verilerden sonra Şubat'tan bu yana en düşük fiyatına yakın seyretti. Brent Londra'da yatay seyretti.

 Vadeliler, New York'ta dünkü iki ayın en sert düşüşünden sonra az değişim gösterdi. Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre Çin'in fabrika üretimi Ocak-Şubat aylarında yıllık bazda yüzde 8.6 artarak, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 9.5 beklentisinin altında kaldı. Enerji Enfermasyon İdaresi (EIA) ham petrol stoklarında 6.18 milyon varillik artış açıkladı. Bu rakam analistlerin tahminlerinin medyanının üç katına tekabül ediyor.

 "Sanayi üretimindeki zayıf veri ile iyileşen bir çerçevede değiliz," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Bu seans bitene kadar petrol üzerinde baskı görebiliriz," şeklinde görüş bildirdi.

 Nisan vadeli WTI kontratı Nymex'te Seul saatiyle 15:00'te 19 sent artışla varil başına 98.18 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 2 gerilemeyle 97.99 dolara inerek, 2 Ocak'tan bu yana en büyük düşüşünü, 6 Şubat'tan beri en zayıf kapanışını gerçekleştirdi. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 6 altında seyretti.

 Nisan vadeli Brent kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe'da 28 sent yükselerek varil başına 108.30 dolar olarak kaydedildi. Dün 10.08 dolardan kapanan WTI ile Brent arasındaki fark, 10.12 dolara çıktı.