Yeni uçağın gelişi onuruna, Manas Havalimanı’nda Pegasus, Pegasus Asia ve Air Manas yetkililerinin katılımıyla bir tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat; “İlk İstanbul-Bişkek uçuşunu 21 Mart tarihinde gerçekleştiren Pegasus Asia, 8 ay gibi kısa bir sürede güçlenerek büyüdü. İlk uçuşumuzu gerçekleştirdiğimiz gün Bişkek’i; Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Uzak Doğu arasında önemli bir buluşma noktası haline getirerek, Orta Asya’nın uçuş üssü yapmayı hedeflediğimizi ifade etmiştik.  Bu hedefimiz paralelinde, haftanın 7 günü düzenlediğimiz karşılıklı seferlerle, 8 ayda 59 bin misafirimizi bu bölgelere ulaştırdık. Bişkek’e uçmaya başlamamız ile birlikte bölgedeki rekabeti canlandırarak İstanbul- Bişkek karşılıklı uçuşlarının fiyatlarında yaklaşık %60 oranında gerilemeye sebep olduk. Pegasus olarak uçmayı farklı coğrafyalarda da herkesin hakkı yapmaya devam ediyoruz. ” dedi.

Yeni eklenen TC-APD kuyruk numaralı yeni Boeing 737-400 ile filo sayısını 2’ye çıkan Pegasus Asia’nın ekibi de aynı paralelde genişliyor. Pegasus Asia Ailesi 8 aylık bu kısa sürede 4 kaptan pilot, 6 yardımcı pilot, 52 kabin görevlisi ve 38 kişilik teknik ekip olmak üzere toplam 100 kişiden oluşan bir havayoluna dönüştü.

Pegasus Asia filosuna katılan yeni uçağı ile kısa sürede Kırgızistan içinde Oş, Kırgızistan dışında ise Moskova, Dubai, Çelyabinsk, Perm, Surgut, Krasnoyarsk, Duşanbe ve Urumçi tarifeli uçuşlarına başlayacak.

Pegasus ile Bişkek, İstanbul üzerinden 45 noktaya bağlanıyor.

Pegasus Asia misafirleri Bişkek’ten Türkiye içinde Adana, Ankara, Antalya, Bodrum,   Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere 15 noktaya; yurt dışında da Amsterdam, Atina, Barselona, Basel, Belgrad, Berlin, Bologna, Brüksel, Bükreş, Düsseldorf, Kıbrıs-Ercan, Kopenhag, Köln, Londra, Marsilya, Milan, Moskova, Münih, Paris, Priştine, Roma, Saraybosna, St. Etienne / Lyon, Stokholm, Stuttgart, Üsküp, Tiran, Tel Aviv, Viyana ve Zürih olmak üzere 30 noktaya; toplamda 45 noktaya bağlantılı olarak uçabiliyorlar. Uçuşların başladığı 8 aylık dönemde Pegasus Asia misafirlerinin yüzde 52’si İstanbul üzerinden dış hatlarda Almanya'yı, yüzde 61’i ise iç hatlarda Antalya’yı tercih etti.