OMSAN, 24 Ekim 2013 tarihi itibariyle Yetkilendirilmiş Yükümlü – İzinli Gönderici belgesini aldı. Bu belgeyi almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gerekli başvuruyu yapan OMSAN, titiz bir değerlendirme sürecinin ardından Türkiye’de bu belgeyi şimdiye kadar alan sınırlı sayıda lojistik firmasından biri oldu.  

Söz konusu belge, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara verilmekte.

Daha önce Fransa’da aldığı şimdi de Türkiye’de almaya hak kazandığı bu belge ile OMSAN, gerçekleştireceği ihracat taşımalarında yük kontrollerini kendi yapacak, araçları Gümrük İdaresine giderek vakit kaybı yaşamayacak. Böylece OMSAN ile çalışan firmalar hem zaman hem de maliyet tasarrufu elde ederek ciddi bir rekabet avantajı kazanmış olacak.

OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman KÜÇÜKERTAN,  OMSAN’ın müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarını yakından takip ederek sürekli rekabet avantajı yaratmaya odaklandığını belirtti.