2014 FİFA Dünya Kupası™ Resmi Sponsoru Castrol, küresel marka temsilcisi olarak Barcelona futbol kulübünün Brezilyalı forvet oyuncusu Neymar ile anlaşma imzaladı. Uluslararası futbol yıldızı ve dünyanın lider madeni yağ markası Castrol arasındaki anlaşma 12 ay boyunca devam edecek. Neymar, 2014 FIFA Dünya Kupası™ Resmi Sponsoru olan Castrol’ün Nisan ayında gerçekleştireceği, ses getirecek Dünya Kupası özel etkinliğinin de marka yüzü olacak. Bu birliktelik, geçmişten beri sektöründeki yeniliklerin öncüsü olmanın gururunu yaşayan Castrol’e, Neymar’ın muazzam yeteneğinin sınırları nasıl zorladığını ve yeni standartlar yarattığını gösterme fırsatı verecek.

Castrol Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı A. S. Ramchander, konuyla ilgili olarak: “Castrol olarak Neymar ile çalışacağımız için çok heyecanlıyız. Tıpkı Castrol’ün motor her çalıştırıldığında ürettiği yağlardan en yüksek performansı beklemesi gibi Neymar da, oynadığı her maçta kendisinden en iyi performansı bekliyor. 2014 FIFA Dünya Kupası™ bizim açımızdan üstün performansa, yenilikçiliğe ve futbola duyduğumuz tutkuyu birleştirmek için mükemmel bir fırsat” dedi. Neymar ise yeni ortaklıkla ilgili şöyle konuştu: “Bu heyecan verici yeni projede Castrol ile çalışacak olmak beni çok mutlu etti; ortaklığımızın performansımı yeni bir seviyeye taşımamı sağlayacağını umuyorum.”

Neymar dünya futbolunun zirvesine doğru ilerliyor ve Brezilya’nın ev sahipliği yapacağı bu seneki turnuvada da Brezilya’nın en öne çıkan yıldızı olacak. Castrol’un diğer reklam yüzü olan ve iki kere Dünya Kupası kazanan Cafu da ülkesinin en çok beğenilen futbolcusuyla ilgili beklentilerini şu şekilde ifade etti: “Neymar,  uluslararası turnuvalarda çok etkileyici oyunlar çıkardı ve 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda sergilediği heyecan verici performansla herkesin takdirini kazandı. Bütün Brezilyalılarla birlikte ben de bu yaz gerçekleşecek turnuvada, takımımızın kupayı kendi evinde kazanma mücadelesinde Neymar’ın çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.

İşbirliği anlaşması Wasserman Medya Grup’tan Rhodri Burgess danışmanlığında imzalandı. Burgess, daha önce Cristiano Ronaldo, Cafu ve Marcel Desailly ile de anlaşma sağlamıştı.