Türk nakliyecilerinin yurtdışında yıllarca hatalı taşıma yaptıkları gerekçesiyle çok ağır cezalarla karşılaştığını söyleyen Nuhoğlu yabancı araçlara da aynı nedenlerle Türkiye’de ceza kesilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’na bu kararlarından ve sektörün performansına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini ileterek şükranlarını sunan Nuhoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı ciddi bir mücadele veriyor. Sektörün performansından kendini sorumlu hissediyor. Sektörün başarısını direkt kendinin başarısı olarak adlandırıyor. Bu anlamda bu gelişimden çok mutluyuz ve kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

19 Aralık’ta 3.sü yapılacak olan TOBB Ulaştırma Sektör Meclisi ve Ulaştırma Bakanlığı toplantısında 2013 yılının değerlendirileceğini ve 2014 yılında neler yapılacağının görüşüleceğini belirten Çetin Nuhoğlu, bu yıl yapılacak toplantıya ilk kez Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITFGenel Sekreteri José Viegas’ın da katılım göstereceğini söyledi. Nuhoğlu toplantıda Avrupa’daki ulaştırma bakanlıklarının ulaştırma politikalarını masaya yatırılacağının bilgisini verdi.

Son 5 yılda sektörün çok değiştiğini kaydeden Nuhoğlu “Rekabetçilik analizi değişti, ülkelerin rekabete bakış açıları değişti, korumacılık değişti ve de kendi ülkelerinde daralan ekonomiden daha fazla nasıl pay alabilirler onun mücadelesi başladı” diyerek toplantının konu başlıklarının neler olacağının ipuçlarını verdi.

124 bin araç boş giriş yaparak ihraç yükü taşıdı

Türkiye’den ihraç yükü almak için boş giriş yapan yabancı plakalı araç sayısının 124 bine çıktığının üzerinde duran Çetin Nuhoğlu, “Yabancı plakalı araçlar 200 bin ihraç yükümüzü taşıyorlar. Bunun 124 binini boş giriş yaparak aldıkları ihraç yükü oluşturuyor. Yani burada merdivenaltı diye tabir edilebilecek ciddi bir taşıma işlemi gerçekleşti. Yani belgesiz, kontrolsüz, denetimsiz Türkiye’ye girdiler. Ve istedikleri gibi at oynattılar. Biz aynı şartlar altında Avrupalılarla rekabet etmeye hazırız. Ama o kendisinin kuralları bozduğu veya kendi ülkesinden kaynaklanan bazı avantajlarla beraber bu taşımaları yapıyorsa, ben aynı avantajı hem Türkiye’den hem de onlardan talep ediyorum” dedi.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile  Kalkınma Bakanlığı’na Türk firmalarının yıllardır kaldığı ağır cezaların Türkiye’nin de yabancı firmalara uygulamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şükranlarını iletti. “İran toplantısında müsteşarım 3 gün boyunca toplantıya katıldı ve tek mesaj verdi: ‘Eğer siz maliyetlerinizi indirmeyecekseniz, ben bu sefer sizin maliyetlerinizi benim nakliyecimin seviyesine çıkaracağım dedi. Çok net mesaj var. Sen eğer hala benden akaryakıt farkı diye geçiş parası alırsan, ben de bunu senden alacağım dedi. Sen hala benim transit geçişimde senden hiç mazot almamama rağmen benden akaryakıt fiyat farkı alıyorsan ben de senden transit geçişlerinde bunu alacağım dedi.’ Hem ikili taşımada hem de transit taşımada bunu istedi. Bu kararlı duruştur. Bakanlığımız bu haksız rekabete karşı elini masaya vurdu ve buna artık müsaade etmem dedi” diye konuşan Nuhoğlu,  Ağustos ayında yayınlanan genelgeyle belgesiz veya hatalı belge veya uygun olmaya belgelerle Türkiye’ye taşıma yapanlara uygulanan ağır cezanın bunun en güzel örneği olduğunu aktardı.

Önce yetkinlik ve saygınlık sonra para

ÇETİN NUHOĞLU: Mesleğe giriş daha kontrollü olacak

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu 2014 yılı ili birlikte sektöre girişlerin daha kontrollü olacağını söyledi. Aranan ilk şartın yatırım gücü değil yetkinlik ve saygınlık olacağını belirtti.

Sektöre girecek firmaların ilk önce Mali Yeterlilik’ine bakıldığını Mesleki Saygınlık ve Mesleki Yeterlilik kriterlerinin bir şekil şartı olarak kaldığını söyleyen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2014 yılı ile birlikte mesleğe girişin daha kontrollü olacağın söyledi. UND Başkanı yatırımın sonra geleceğini, önce sektöre girecek firmanın yetkinliğinin ve saygınlığının araştırılacağını ondan sonra yatırım şartının geleceğini söyledi.

“Artık 2014 yılında sektöre girişlerin daha kontrollü olmasını arzuluyoruz” diyen UND Başkanı, 2004 yılında yürürlüğe giren 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nda, sektöre giriş için; Mali Yeterlilik, Mesleki Yeterlilik ve Mesleki Saygınlık şartlarının arandığını ancak ilk şart olarak Mali Yetirliliğin gediğini Mesleki Yeterlilik ve Mesleki Saygınlık’ın bir şekil şartı olarak kaldığını belirtti. 

Mali Yeterlilik’i firmaların borçlanarak dahi elde edebildiklerini aktaran UND Başkanı, 60 bin TL’nin yatırıldığını 300 tonluk kapasite yatırımı yapılarak mesleğe rahatça giriş yapıldığını belirtti. “Mesleki Yeterlilik ve Mesleki Saygınlık konusunda açıkçası KPI’lar çok net tanımlanmamış, performans kriterleri tanımlanmamış. Bu konuda önerimizi hazırlayacağız Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve TİM’e bunu sunacağız” diyen Nuhoğlu, sektöre girişin nasıl olması gerektiğini ise şöyle anlattı: “Firma uluslararası nakliyecilik yapacağım derse Ulaştırma Bakanlığı’na hiçbir yatırım yapmadan da başvuracaktır.  Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı TOBB bunu değerlendirecektir. Belki bir imtihana girecektir, belki yetkinliği sorgulanacaktır, belki saygınlığı o bölgedeki ticaret odalarından, UND’den sorgulanacaktır ondan sonra bu sektöre girişin önünü açılacaktır.”

Avrupa’da yapılan uygulamayı da buna örnek veren Çetin Nuhoğlu,  “Orada İnsanlar Türkiye’de olduğu gibi araçlarını alıp da ondan sonra Ulaştırma Bakanlığı’na gidip arabam var 300 ton kapasitemi de tutturdum, benim belgemi verin diyemez. Devlet önce o bölgedeki kapasiteye bakar. Kapasite müsaitse girişe izin verirler. Türkiye’de de bu yapının kurulması lazım. Küçük firmalarımızın sayısı çığ gibi artıyor. Bu sebeple güçlü yapılar oluşturulamıyor. Bu güçlü yapıların oluşması gerekir. Bu C2 alma konusunda katı kuralların hayata geçmesi gerekiyor” şeklinde düşünceleri ifade etti.