Türkiye pazarına Ocak 2014’te giriş yapan Litvanya merkezli TRAFI, henüz 1 yaşında olmasına rağmen mevcut uygulamalar arasında devrim niteliği taşıyan bir yeniliğe imza attı. Gerçek zamanlı toplu taşıma planlama uygulaması TRAFI, toplu taşımanın İstanbul’daki en önemli araçlarından biri olan dolmuş ve minibüsleri de son olarak uygulamaya kattı.

Türkiye’de 300 binden fazla kullanıcıya sahip TRAFI, bu yeniliğiyle kullanıcılarına şehir içi toplu taşıma araçlarının neredeyse tamamı hakkında bilgi sunabilecek. Şu an için sadece İstanbul’daki dolmuş ve minibüslere ilişkin bilgileri içeren uygulamanın, kısa zamanda Ankara, İzmir ve Bursa’yı da kapsaması hedefleniyor. 

Artık “son dakika haberleri” kullanıcılardan!

Kullanıcılara toplu taşımanın yanı sıra taksi, bisiklet ve yaya yoluyla gerçekleştirilen ulaşım türlerinde, gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak rota önerileri sunan TRAFI, uygulamaya ayrıca "Haberler ve duyurular" başlığını da ekledi. Artık kullanıcılar; otobüs geç kaldığında, trafik birden sıkıştığında, kaza olduğunda ya da seyahat ettikleri hatta herhangi bir beklenmedik durum yaşandığında bu bilgiyi doğrudan diğer TRAFI kullanıcılarıyla paylaşabilecek

Böylelikle artık TRAFI kullanıcıları sadece “izleyici” değil, aynı zamanda “bilgi veren” konumunda da olacak ve diğer kullanıcıların seyahat güzergâhlarına karar verebilmeleri için büyük önem taşıyan anlık gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayacaklar.

TRAFI’nin bundan sonraki hedefi ise kullanıcılarından gelen anlık bildirimleri otomatik olarak sistemine entegre etmek ve böylelikle kullanıcıları yoğun trafik olan noktalara yönlendirmemek.