Michelin, Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF işbirliğiyle ortak başlattığı girişim ile çevre dostu kauçuk üretimini destekliyor, 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor. İşbirliği kapsamında 55 milyon dolarlık bütçe ayıran Michelin, doğal kauçuk üretimini desteklediği doğal hayatın devamını desteklemek için geliştirdiği proje ile 16 bin kişiye istihdam sağlıyor.

WWF ile birlikte yürütülecek proje, sürdürülebilir doğal kauçuk üretimi sağlanması için en etkin yöntemlerin geliştirilmesini amaçlıyor. Orman kaybının yoğun olduğu bölgelerde Michelin, Barito ve WWF önderliğindeki yerel koordinasyonlarla koruma yaklaşımlarının geliştirilmesi sağlanıyor. Bölgeye özgü bitki örtüsü ve hayvan yaşamının devamını önemseyen Michelin, proje sayesinde kauçuk ağacının doğal yöntemlerle yetiştirilmesini sağlarken doğaya olan borcunu da ödüyor.

Sürdürülebilir çevre inovasyonları devam ediyor

Sürdürülebilir çevre konusunda sektöre yön veren inovasyonlar yapan Michelin, en büyük sorumluluk alanı olan sürdürülebilir hareketlilik için doğaya ve insana saygılı teknolojiler geliştiriyor. Karbon karasının silika ile değiştirilmesi sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlayan “yeşil lastikleri” konseptinin öncüsü olarak, son 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağlayan Michelin, karbondioksit salınımını da 45 milyon ton azalttı.

Lastiğin hammaddesi olan kauçuğun toplanmasından yetiştirilmesine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Michelin, kendi kauçuk ormanlarında yılda 10 milyon ton doğal kauçuk üreterek doğaya katkı sunuyor.