15 yıldır Michelin Grup bünyesinde pek çok ülkede çeşitli görevlerde bulunan Olivier Gros, 2013 yılı Ağustos ayından itibaren Michelin Türkiye ailesine Pazarlama Direktörü olarak katıldı.

Michelin’deki kariyerine 1999 yılında Fransa, Clermont Ferrand tarım biriminde Pazarlama Araştırma Müdürü olarak başlayan Gros, ardından 2001 yılında Amerika Pazarlama Müdürü olarak görev yapmış daha sonra Kuzey Amerika Bölgesi Tarım Lastikleri Pazarlama Müdürü olarak 2005 yılına kadar görevine devam etmiştir. 2006’da İngiltere, İrlanda, İskandinavya ve Kuzey ülkelere Ticari Direktör olarak İngiltere’ye gelen Gros, 2013 yılında İngiltere’de binek araç, otobüs ve kamyon segmentinde Dağıtım Ağı Geliştirme Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

Olivier Gros görev süresi boyunca Brezilya ve Tayland gibi hızlı gelişen ülkelerde kamyon ve otobüs segmentinde franchise geliştirme projelerini de yürütürken, son olarak 2013 yılında Michelin Türkiye’ye Pazarlama Direktörü olarak atandı.

Ekonomi alanında master yapan Olivier Gros, pazarlama alanında başladığı Doktora programının birinci yılını tamamlamıştır. 42 yaşında, evli ve üç çocuk babası olan Gros; ailesi ile vakit geçirmek, seyahat etmek, yeni kültürleri keşfetmek, doğa sporları ile uğraşmak ve son olarak Türk kültürü ile ilgilenmekten büyük zevk alıyor.